Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vezetősége támogatja Fabio Capello kinevezését, így a jövőben az olasz tréner irányítja a nemzeti csapatot.

A szerződés aláírása még nem történt még, ám az érintettek - a részletek tisztázása után - erre is sort kerítenek a következő napokban.

A 61 éves edzőnek az előző szezon végén köszönték meg a munkáját a Real Madridnál annak ellenére, hogy bajnokságot nyert a csapattal. Azóta a RAI televíziós csatorna szakkommentátoraként dolgozott.

Capello Steve McClarent váltja a kispadon, akit a Európa-bajnoki selejtezősorozat végén menesztettek, miután az angol válogatott nem jutott ki a jövő évi osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalra.

Mindeközben Avram Grant, a Chelsea vezetőedzője négyéves szerződést kapott a fővárosi klubtól. Az 52 éves tréner - aki szeptemberben foglalta el a José Mourinho távozásával megüresedett kispadot - mindeddig írásos szerződés nélkül dolgozott a londoniaknál.

Az izraeli válogatott korábbi szövetségi kapitánya ugyan a Manchester United elleni bemutatkozó mérkőzését elvesztette, az azóta lejátszott 16 összecsapáson azonban veretlen maradt az alakulata.