Vágólapra másolva!
A Legfőbb Ügyészség befejezte azt a törvényességi felülvizsgálati eljárást, amelyet a Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) kezdeményezett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ellen, s a döntés a zöld-fehér drukkereknek kedvezett. Az ügyészség minden általuk kifogásolt pontban jogszabály-ellenességet állapított meg és törlésre vagy módosításra kötelezte az MLSZ-t. Erről Boros Bánk Levente, az FSZSZ alelnöke közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Az FSZSZ tavaly júliusban három kérdéskörben fordult az ügyészséghez: egyrészről az MLSZ bajnoki rajt előtt kiadott, szurkolói rendbontásokkal és rasszizmussal szemben zérótoleranciát hirdető közleményében megfogalmazott szankciók "alkotmányosságára és magasabb szintű jogszabályokkal való összeegyeztethetőségére" volt kíváncsi, másrészről a Nemzetközi (FIFA) és Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) alapszabályainak és egyéb rendelkezéseinek Magyarországon történő közvetlen alkalmazhatóságát firtatta, valamint az MLSZ azon rendelkezését illetően kért állásfoglalást, amely megtiltja tagjainak, hogy vitáikat rendes bíróság elé vigyék és előírja, hogy csak a Sport Állandó Választott Bíróságához fordulhatnak keresettel.

"Az, hogy a Legfőbb Ügyészség felszólalással és jelzéssel élt, messze nem jelenti azt, hogy az MLSZ törvényt sértett. A szövetség szabályzatai sok ezer oldalt tesznek ki, néhány oldalon szerepelnek olyan kitételek, amelyeket ezek szerint a Legfőbb Ügyészség véleménye alapján meg kell változtatni. Erre sor is fog kerülni, a jogi bizottság már csütörtökön ülésezik és előterjesztését július 3-i elnökségi ülésén tárgyalja az MLSZ legfelsőbb vezetői testülete" - mondta az MTI-nek Serényi Péter, a szövetség sajtófőnöke.