Vágólapra másolva!
Jose Mourinho vezetőedző azzal fordult Massimo Morattihoz, az Internazianale labdarúgócsapatának elnökéhez, hogy néhány játékostól meg kell válni, ha valóban cél a Bajnokok Ligája megnyerése.

A portugál tréner a La Gazetta dello Sport című lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy már közölte kívánságait Morattival. Így többek között azt, hogy az eddiginél jobban kellene támaszkodni a klub saját nevelésű játékosaira, emellett szűkíteni és fiatalítani kell a jelenlegi 29 fős keretet.

"Ha továbbra is marad négy harmincévesnél idősebb kiegészítő ember, akkor én elmegyek. Ha viszont négy kiváló labdarúgó érkezik, vállalom a kihívást. Ezzel együtt nem szeretnék 29 futballistával dolgozni, el kell közülük adni néhányat" - fogalmazott a tréner.

Mourinho felújítaná a klub edzőközpontját is, a játékosokkal pedig több évre szóló szerződések megkötését szorgalmazza. Amint azt megjegyezte, egy hosszú távra tervező klubnak képesnek kell lennie változtatni szemléletmódján.

Az Interben a külföldi futballisták vannak meghatározó többségben, kevés a saját nevelésű labdarúgó, miközben a bő keretből néhányan - túl pályafutásuk csúcsán - már a harmincas éveiket tapossák.

Az Olaszországban listavezető, bajnoki címvédő Internazionale 1965 óta nem nyerte meg az első számú európai kupasorozatot.