Vágólapra másolva!
A brit udvari költő verset írt David Beckham vasárnapi sérüléséről, amelynek következtében az AC Milan labdarúgója minden bizonnyal kénytelen lesz kihagyni a nyári dél-afrikai világbajnokságot.

Anglia futballválogatottjának egykori kapitánya elszakította Achilles-ínját, ebből adódóan Carol Anne Duffy az ókori görög megahőshöz hasonította Beckhamet. Élettörténetét összesodorta Akhilleuszéval, beleszőtte művébe Victoriát, a focisztár nejét, a popénekes egykori Spice Girlt is.

A legenda szerint Akhilleusz sebezhetetlen volt, csupán a sarka felett tehetett benne kárt fegyver. Róla kapta nevét a sarokcsont feletti vastag ín.

A szerző a BBC-nek úgy nyilatkozott, azért foglalta versbe a történetet, mert a futballistát a modern kultúra mitikus hősének tartja. Mint mondta, a verset Beckham könnyei inspirálták. A focirajongó Duffy hozzátette: véleménye szerint annak nagyobb az esélye, hogy ő labdarúgó-mérkőzést tekint meg, mint annak, hogy Beckham elolvassa a költeményt.

Beckham - akinek éppen az Achilles-ínjét kellett műteni - szerdán hagyta el a kórházat, a teljes felépülése várhatóan fél évig tart majd.