Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet pénteki száma szerint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálatot indít az egyetlen magyar aranylabdás futballista, Albert Flórfián halálának ügyében és bekéri a kórházi ellátásról szóló betegdokumentációt a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikájáról. Az ÁNTSZ szerint a hír nem igaz.

A Magyar Nemzet pénteki száma szerint a sikeresnek mondott műtét után másodszor is meg kellett operálni Albert Flóriánt, emiatt az ÁNTSZ úgy döntött, bekéri a labdarúgó kórházi ellátásáról szóló betegdokumentációt a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikájáról, hogy áttekintse, milyen beavatkozásokat végeztek a focistán a halála előtti napokban.

Az [origo] megkereste az ÁNTSZ kommunikációs főosztályát, hogy megtudakolja, van-e a lapban közölt írásnak valóságtartalma, ha igen, akkor hivatalosan mit lehet tudni az ügymenetről, mikorra lehet érdemi információ a vizsgálódásról?

A kommunikációs főosztály írásban reagált, amelyben jelezte, a hír nem igaz, és hamarosan közleményben reagálnak a lap állításaira.