Vágólapra másolva!
Az AC Milan annak ellenére lett bajnok, hogy védelmét korántsem sorolták a legerősebbek közé a Serie A-ban. A brazil Thiago Silva kiemelkedő teljesítményt nyújtott ugyan, és Alessandro Nestára sem lehetett panasz, de nála mindig fennáll a sérülés veszélye, a szélsővédők posztján pedig a Milan nem rendelkezett klasszisokkal.

Nem csoda, hogy a klub a nyáron elsősorban védőt keresett, és már két nemzetközileg is elismert játékost szerződtetett. Philippe Mexes és a balhátvéd Taye Taiwo is ingyen érkezett, és a szakmai stáb a védelem jobb oldalára is szeretne igazolni valakit, aki hosszútávon megnyugtató megoldás lehet.

Az első számú kiszemelt a brazil Santosból Danilo, aki az U20-as válogatott tagja, és idén Libertadores-kupát nyert a klubbal. Vele kapcsolatban a legnagyobb problémát a vételár jelentheti: a brazilok a Benfica hatmillió eurós ajánlatát gondolkozás nélkül visszautasították, vagyis Silvio Berlusconiéknak ennél jóval többet kell ajánlaniuk.

Éppen ezért lépett a Milan, ingyen megszerezte az FC Porto U19-es portugál válogatott jobbhátvédjét, Ricardo Ferreirát, de továbbra sem mondott le arról, hogy leigazolja Danilót.

További átigazolási hírek:
A Manchester United bejelentkezett az Arsenalnál Samir Nasriért, de az Ágyúsok nemet mondtak a 20 millió fontos ajánlatra. A portugál Sporting 2,6 millió euróért megvette a bolgár Valerij Bozsinovot a Parmától.

A Napoli osztrák támadója, Erwin Hoffer az Eintracht Frankfurtba igazolt. Az olasz csapatot ugyanakkor a Manchester City középpályásával, Gareth Barryvel hozták kapcsolatba. Az AS Roma érdeklődik a Liverpool argentin balhátvédje, Emiliano Insúa iránt. Az FC Barcelona támadóját, Jeffrent a Valencia szeretné megszerezni.

www.global-soccer.eu