Vágólapra másolva!
Ramon Calderon, a Real Madrid korábbi elnöke szerint Florentino Pérez, a klub jelenlegi első embere csak egy báb, amit José Mourinho edző és a játékosügynök Jorge Mendes irányít.

Pérez elődje úgy véli, a mostani elnök helyett a csapatban Cristiano Ronaldo, Fabio Coentrao, Ricardo Carvalho, Pepe és Ángel di María mellett José Mourinhót is képviselő Jorge Mendes irányít a háttérből.

"Pérez csak egy báb, ami azért fura nekem, mert ez az ember komoly presztízzsel bír a gazdasági életben, valóságos kis birodalmat épített ki. Meglep, hogy ennyire a két portugál befolyása alá került" - mondta Calderon.

A Cápa becenévvel illetett Mendes egyébként valódi nagyágyúnak számít az ügynökök között, ő hozta tető alá a nyáron Falcao 40 millió eurós átigazolását a Portóból az Atlético Madridba, a már említett Coentrao is az ő segítségével került a Realhoz a Benficától, de korábban neki sikerült az a bravúr is, hogy 9 millió euróért elpasszolta a MU-nak a hajléktalan-vébén játszó Bebét.

A korábban alsóbb osztályokban futballozó Mendes, aki DJ-ként és egy night club tulajdonosként próbálta megalapozni a karrierjét, 1996-ban alapította a GESTIFUTE nevű ügynökséget, amely a játékosok piaci értéke alapján évek óta a közvetlen élmezőnyben van.