Vágólapra másolva!
Az AC Milan labdarúgócsapata hivatalos közleményben cáfolta, hogy bármilyen köze lenne a doppingdoktor néven is elhíresült Eufemiano Fuenteshez. A spanyol orvos ellen indult perben számos bizonyítékot lefoglaltak, és az AS madridi napilap szerint ez egyik mappán a Milan, egy másikon az Rsoc egy harmadikon pedig az Alberto név volt olvasható.

A lap egyből az AC Milan, Real Sociedad, Alberto Contador hármassal hozta összefüggésbe a dokumentumokat, egy nappal később pedig az olasz sztárklub közleményben reagált a vádakra.

"Az AC Milan soha nem volt közvetett vagy közvetlen kapcsolatban Dr. Eufemiano Fuentesszel, minden más csak találgatás" - áll a közleményben, amely azt is tartalmazza, hogy jogi lépéseket is tesz a klub a megalapozatlan vádak miatt.

A doppingbotrány 2006 májusában robbant ki, amikor egy razzia során számos doppingkészítményt és mintegy kétszáz vértasakot foglalt le a rendőrség több madridi lakásban. Később kiderült, hogy Fuentes többek között világhírű kerékpárosokkal - Jan Ullrichhal, Ivan Bassóval, Oscar Sevillával, Alejandro Valverdével, Jörg Jakschéval -, atlétákkal - így a világbajnok Marta Dominguezzel -, valamint labdarúgókkal és más sportolókkal is kapcsolatban állt. A bíróság várhatóan több tucat tanút hallgat ki a következő két hónapban.