Mourinho elengedte Lukakut, de azért odaszúrt neki

focivébé, foci-vb, Belgium-Egyesült Államok, Belgium-USA
SALVADOR, BRAZIL - JULY 01: Romelu Lukaku of Belgium celebrates scoring his team's second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Belgium and USA at Arena Fonte Nova on July 1, 2014 in Salvador, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Everton klubrekordot jelentő 28 millió fontért leigazolta a belga Romelu Lukakut a Chelsea-től. José Mourinho, a Chelsea edzője nem hagyta szó nélkül a csatár távozását.

Lukaku 2011 nyarán érkezett a Chelsea-hez az Anderlechttől, de a londoniaknál nem tudott megragadni, többször is kölcsönadták, előbb a West Bromnak, majd legutóbb az Evertonnak. A liverpooliaknál jól ment neki, 31 meccsen 15 gólt szerzett, és ezzel nagy szerepe volt abban, hogy a csapat az ötödik helyen végzett.

Lukakunak a nyáron vissza kellett térnie a Chelsea-hez, de sejteni lehetett, hogy nem marad, így nem volt nagy meglepetés, hogy öt évre aláírt az Evertonhoz, amely korábban az FTC vébén járt bosnyák légiósát, Muhamed Besicet is megszerezte. José Mourinho, a Chelsea edzője elmondta, hogy sok sikert kíván Lukakunak, de azért némi kritikát is megfogalmazott.

Lukaku a belga válogatottal negyeddöntőig jutott a vébén Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Alex Livesey - Fifa

"Számunkra egyértelmű volt, hogy Lukaku nem elég motivált ahhoz, hogy felvállalja azt a versenyhelyzetet, ami a Chelsea-nél van. Itt akart játszani, de elsőszámú csatárként, amit egy ilyen státuszú klubnál elég nehéz megígérni valakinek, aki nem maximális odaadással áll a dolgokhoz" - mondta az edző, aki azért hozzátette, hogy Lukaku jó srác.

A Chelsea felkészülési mérkőzésen 3-1-re győzött a holland Vitesse ellen, Cesc Fabregas egy remek szabadrúgásból megszerezte első gólját új klubjában, Diego Costa pedig két gólpasszal lepte meg a társakat.