A legnehezebb ellenfelet kapta a futsalválogatott az Eb-n

Németh Péter; Dróth Zoltán; Al-Ioani, Ion
Debrecen, 2015. szeptember 22. Németh Péter (b) és Dróth Zoltán (j), valamint a román Ion Al-Ioani (k) a Magyarország - Románia futsal Európa-bajnoki pótselejtező visszavágó mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A világranglista-vezető spanyol, illetve az ukrán csapattal került azonos csoportba a magyar futsal-válogatott a februári belgrádi Európa-bajnokságon.

„Biztos, hogy fogunk kapni egy olyan bivalyerős ellenfelet, mint a spanyol, az olasz és a portugál csapat. Mivel négy háromtagú csoport lesz, és az első kettő továbbjut a legjobb nyolc közé, egy győzelmet biztosan kell szerezni Belgrádban. De ha a csapatban volt annyi erő, hogy a románokat legyőzze, akkor bárki ellen lehet esélyünk” – nyilatkozta a még a sorsolás előtt a magyarok Eb-selejtezős hőse, Dróth Zoltán.

Kétszert nyertek vébét, hatszor Eb-t

Dróth jó jósnak bizonyult, mivel a Sito Rivera vezette magyar válogatott egyik ellenfélnek az egyértelműen legnehezebb riválist, a spanyol válogatottat kapta, amely kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok, a legutóbbi vb-n második, a legutóbbi Eb-n pedig harmadik volt.

Az ukránok a világranglista nyolcadik helyén állnak, legjobb eredményük a 2001-ben és 2003-ban szerzett Európa-bajnoki ezüst.

A csoportokból az első kettő jut a negyeddöntőbe.

Az Eb csoportjai:
A csoport: Szerbia, Portugália, Szlovénia
B csoport: Spanyolország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
C csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán
D csoport: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán