Két focista is kikosarazta Bernd Storckot

Storck nem ígér, hogy újabb Kleinheislereket húz majd elő a kalapból
Bernd Storck magyar szövetségi kapitány az MLSZ által tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2015 december 14
Vágólapra másolva!
Bernd Storck szerint azért sikerült megnyerni a norvégok elleni pótselejtezőt, mert előtte elhalasztották az NB I-es fordulót, így a válogatott együtt készülhetett. A magyar csapat német szövetségi kapitánya szerint Németh Krisztián jól döntött, amikor Katarba igazolt.

"Ez volt a siker kulcsa" - válaszolta Bernd Storck az ujszo.com azon kérdésére, hogy mekkora szerepe volt a norvégok elleni pótselejtezős sikerben az NB I-es forduló elhalasztásának. "E nélkül nem lehettem volna sikeres. Abban az időszakban sok edzés és állapotfelmérés is volt, így tudtuk, hányadán állunk, és hogyan kell kezelnünk például a regenerációt a két meccs között, milyen fizikális szinten vannak a játékosok. Ez nagyon nagy segítség volt."

Storck nem ígéri, hogy újabb Kleinheislereket húz majd elő a kalapból Fotó: Szabó Gábor - Origo

A felvidéki lapnak adott interjújában a kapitány arról is beszélt, hogy

két játékosra biztosan nem számíthat majd a felkészülés során.

"Kenneth Otigba küldött egy hivatalos levelet, hogy nem akar magyar válogatott lenni, a nigériai válogatottat választotta. Huszti Szabolccsal szintén kapcsolatban vagyunk, Dárdai Pál a múltban többször beszélt vele, de azt mondta, nem kíván a magyar válogatottban játszani. Az ügynöke velem is közölte ezt. Én megpróbáltam, de ha ő nem akar, akkor mi nem erőltethetjük."

A Heerenveen profija, Otigba Kenneth a magyar U-válogatottakban még szerepelt, a felnőttben már nem szeretne Forrás: MTI/Kovács Tamás

Storck arról is beszélt, hogy nem mindennap találni olyan tehetséget, mint a Videoton-tartalékból a Werder Bremenhez igazolt Kleinheisler László, aki Norvégiában Eb-közelbe lőtte a válogatottat. "Sok tehetséges játékos van az országban, de

Ilyen ezerből vagy kétezerből egy akad, nem lehet mindig előhúzni egy ilyen játékost."

A Kansas Cityből Katarba igazoló Németh Krisztiánról pedig ezt mondta: "Katarban is vannak kiváló játékosok, nagyon profi az infrastruktúra. Szerintem ez egy jó lehetőség a számára. Az is előny, hogy a szezon április végén befejeződik, így ő utána megkezdheti az Eb-felkészülést velünk. Szerintem jól választott. Ha az Egyesült Államokban maradt volna, nem valószínű, hogy haza tudott volna jönni az edzőtáborokra. Katarban pedig jó csapatban játszik, jó edző irányítja, és gólokat is rúg."

Szavazzon!

Ön szerint kellene-e egyáltalán Otigba és Huszti a válogatottba?