Vágólapra másolva!
Újabb neves labdarúgó szerződött a kínai bajnokságba: a nigériai John Obi Mikel a Chelsea-től igazolt a Tiencsin Teda együtteséhez.

A 29 éves nigériai középpályás 2006-ban lett a Chelsea játékosa, amellyel Bajnokok Ligáját, Európa Ligát, két bajnokságot és négy FA-kupát nyert, ám a jelenlegi idényben egyszer sem lépett pályára az olasz Antonio Conte irányította csapatban, amely listavezető a Premier League-ben.

Mikel szerződését közös megegyezéssel felbontotta az angol klub, ezért ingyen kerül a kínai Szuperligában szereplő Tiencsin Tedához, amelynél információk szerint 140 ezer fontot (50,5 millió forint) keres majd hetente. A játékos csütörtökön átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, és átigazolását pénteken megerősítette az Ázsiai Labdarúgó Szövetség.

"Ebben a szezonban nem kaptam lehetőséget, viszont 29 évesen még sok van bennem. Örülök, hogy akkor csatlakozhatok a Tiencsin Tedához, amikor igazán fellendül a kínai bajnokság" - nyilatkozott Mikel, aki előtt számos nagynevű labdarúgó igazolt már a dúsgazdag kínai bajnokságba.

Mikel eddigi klubtársa, a brazil Oscar 60 millió euróért (18,4 milliárd forint) került a Sanghaj SIPG-hez a Chelsea-től, míg az argentin Carlos Tévez 84 millió euróért (25,9 milliárd forint) igazolt a Sanghaj Shenhuához. Az immár négyszeres aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo ügynöke pedig úgy nyilatkozott, hogy ügyfeléért 300 millió eurós (91,8 milliárd forint) átigazolási díjat is kifizetett volna egy kínai klub, ám a Real Madrid támadója nem akar Kínába szerződni.