Hétvégi játéknapok, nagyobb létszámú csoportok jöhetnek a Bajnokok Ligájában

AS Roma v FC Porto - UEFA Champions League Round of 16: First Leg PLAYER Sports Sport venue SOCCER PLAYER SPORTS EQUIPMENT Football player BALL GAME Soccer TOURNAMENT STADIUM GRASS person SPORT FIELD GAME Eder Militao of FC Porto UEFA Champions League Rou
Eder Militao of FC Porto during the UEFA Champions League Round of 16 First Leg match between AS Roma and FC Porto at Stadio Olimpico on February 12, 2019 in Rome. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden elkezdi a klubcsapatok képviselőivel való egyeztetést az európai kupasorozatok 2024 utáni jövőjéről.

A szervezet hétfői tájékoztatása szerint a mostani találkozó célja egyelőre csak az ötletek megvitatása, ugyanis a következő hároméves ciklusra - a 2021 és 2024 közötti időszakra - az UEFA már tavaly döntött egy harmadik számú, egyelőre név nélküli nemzetközi sorozat bevezetéséről, illetve a Bajnokok Ligája és az Európa-liga sorsáról is.

Tovább hízhat a BL-meccsek száma Forrás: NurPhoto/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A megbeszélésen a 232 európai klubot képviselő szövetség, az ECA vezetői találkoznak majd az UEFA funkcionáriusaival, később az európai szövetség a játékosok és a ligák vezetőivel is egyeztetéseket kezdeményez.

Az amerikai Wall Street Journal értesülései szerint ezúttal a Bajnokok Ligája átalakítása lesz terítéken: a sorozattal kapcsolatos tervek között a hétvégi játéknapok, a csoportbeosztások megváltoztatása (a nyolc négycsapatos helyett az együttesenként több mérkőzést eredményező négy nyolccsapatos csoport kialakítása), valamint a mostaninál zártabb selejtezős rendszer bevezetése szerepel.

Az UEFA azért formálhatja át legrangosabb sorozatát, mert a klubok között időről időre felmerül a BL riválisának szánt szuperliga létrehozása, ahol Európa leggazdagabb csapatai ligarendszerben mérkőznének meg egymással. Az idén újabb négy évre megválasztott UEFA-elnök, Aleksander Ceferin ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy amíg ő vezeti a szövetséget, az ECA vezetője pedig a Juventus-elnök Andrea Agnelli, addig ez a szuperliga nem fog megalakulni.