Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Összejátszott a szicíliai maffiával a korábbi olasz válogatott focista

Horizontal PORTRAIT AMERICAN SHOT FOOTBALL MATCH POINTING FINGER
Palermo's forward Fabrizio Miccoli jubilates after scoring during their Italian Serie A football match Palermo vs AC Milan at Barbera Stadium on October 30, 2012. AFP PHOTO / Marcello PATERNOSTRO (Photo by MARCELLO PATERNOSTRO / AFP)
Vágólapra másolva!
A bíróság elsőfokon vizsgálja, hogy a korábbi tízszeres olasz válogatott futballista, Fabrizio Miccoli részt vett-e egy, a maffia bevonásával történt zsarolásban.

Mint azt a Palermo futballcsapatának ügyeivel részletesen foglalkozó Forzapalermo.it oldal írja, a szicíliai klub korábbi játékosa, Fabrizio Miccioli egy barátja megkeresésére keveredett bele az ügybe még 2011-ben, miután a helyi futballcsapat fizikoterapeutája, Giorgio Gasparini eredménytelenül próbálta visszaszerezni egy diszkóba befektetett 20 ezer euróját. Ekkor megkereste egy ismerősét, aki Miccolihoz fordult segítségért, ő pedig Mauro Lauricellától remélte a helyzet megoldását. Aki nem más, mint a Palermo Kalas városrészét uraló szervezett bűnözői csoport fejének a fia.

Palermóban valóságos helyi hős Fabrizio Miccoli Forrás: AFP/ImageForum/Marcello Paternostro

A tartozást behajtották, az ügyészségnek pedig bizonyítéka van róla, hogy ezt követően Miccoli egy borítékban három, összesen nyolcezer euróról kiállított csekket adott át Gasparininek, ami az ifjabb Lauricellónak címzett "hálapénz" volt.

Az ügyész az első tárgyalási napon háromtól hat hónapig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta Miccolira. Folytatás október 2-án, amikor Miccoli ügyvédje kaphat szót.

Mindent egy helyen az Eb-ről