Oltáskönyv is kell a jegy mellé a 2021-es labdarúgó-Eb-n?

UEFA Euro 2016. Hungary vs. Portugal landscape HORIZONTAL UEFA Euro 2016 2016 UEFA European Championship
2878819 06/22/2016 Hungarian fans celebrate a goal during the UEFA Euro 2016 group stage match between the Hungarian and Portuguese national teams. Vitaliy Belousov/Sputnik
Vágólapra másolva!
Bár az UEFA hivatalosan még nem nyilatkozott az ügyben, könnyen elképzelhető, hogy a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon csak olyan nézők szurkolhatnak a stadionokban, akik megkapták a koronavírus elleni vakcinát.

A kérdéskört egy orosz sportportál járta körbe. Az szinte biztos, hogy az Eb-n pályára lépő játékosoknak, a csapatok tagjainak, az edzői stáboknak kötelező lesz felmutatni a védőoltás beadásáról szóló igazolást. Most az a kérdés, hogy a szurkolókkal mi lesz? Ahogy a cikk írja, könnyen lehet, hogy csak olyan néző mehet majd be a stadionba, aki szintén megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

Valljuk meg, mindez teljesen logikus lépés lenne az UEFA részéről, amely azonban - eddig - hivatalos álláspontot nem adott ki az ügyben.

Az Európa-bajnokság egyik helyszíne a budapesti Puskás Aréna lesz, a magyar válogatott a franciák és a portugálok elleni csoportmérkőzését is itt játssza le.

Forrás