A Chelsea-ből kap csapattársat a török klubjában a magyar válogatott támadó

Chelsea v Arsenal - Carabao Cup Semi-Final: First Leg Danny Drinkwater Carabao Cup Semi-Final 1st Leg Chelsea ARSENAL Stanford BridgeStadium Action Sport Club Football GAME Soccer Soccer Match Soccer Team Sports TEAM NurPhoto
Chelsea's Danny Drinkwater during Carabao Cup Semi-Final 1st Leg match between Chelsea and Arsenal at Stanford Bridge Stadium, London, England on 10 Jan 2018. (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az idény végéig kölcsönben a magyar válogatott Varga Kevint is foglalkoztató török Kasimpasa labdarúgócsapatában szerepel Danny Drinkwater, a Chelsea középpályása.

A londoni együttes hétfőn közölte, hogy kölcsönadta a 30 éves játékost, aki 2017-ben a Leicester Cityből igazolt át a londoniakhoz.

Drinkwater játszott már kölcsönben a szintén élvonalbeli Burnley-ben és az Aston Villában is, mivel szerződtetése óta nem sikerült megszilárdítania pozícióját a Chelsea első csapatában. A középpályás legutóbb a 2018-as angol Szuperkupa-mérkőzésen, csereként lépett pályára a Chelsea-ben, melynek akkori vezetőedzője, az olasz Maurizio Sarri később közölte, nincs jövője a londoni klubnál, mert nem illik bele az elképzelt játékrendszerbe.

Danny Drinkwater 2017 óta mindössze 12 PL-meccsen lépett pályára a Chelsea-színeiben Forrás: NurPhoto via AFP/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

Drinkwatert 2019-ben ittas vezetés miatt eltiltották, a Burnley-ben pedig csúszott a bemutatkozása, mert megsérült a bokaszalagja egy éjszakai klubnál történt verekedésben.

Varga a török válogatott ellen 2-0-ra megnyert novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésen a nemzeti együttes második gólját szerezte a 95. percben. A 24 éves támadó a Kasimpasában eddig 17 meccsen kétszer volt eredményes, csapata pedig 18 forduló után a 15. helyen áll a 21 csapatot felvonultató török Szuperligában.