Vágólapra másolva!
Májusban csatlakozhat társaihoz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig sérüléséből gyógyuló magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik, aki immár labdás és futógyakorlatokat is végezhet.

A magyar válogatott labdarúgó

a labdás és a különböző futógyakorlatoknál sem érez fájdalmat,

így változatlanul megvan az esélye, hogy a következő hónapban már csatlakozzon a társaihoz.

Kedd délelőtt MR-vizsgálat szerepel a programban, a kontroll során derül ki, milyen állapotban vannak a csontok, és hogy továbbra is a tervek szerint halad-e a felépülés.

Szoboszlai Dominik hamarosan bemutatkozhat az RB Leipzig együttesében Forrás: RB Leipzig/Twitter

„Azért is nehéz neki, mert ez nem olyan sérülés, amelynek egyértelműen meghatározható rehabilitációs ideje van, az ilyen jellegű gyulladásnál türelmesnek kell lenni, folyamatosan figyelni kell a csontok fejlődését – mondta az nso.hu-nak Esterházy Mátyás, a futballista menedzsere. – Mivel Dominik a karrierje elején jár,

és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére. Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is. Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte, ám

a hosszú távú szempontokat sem szabad szem elől téveszteni.

Mivel nem vagyok orvos, nem akarok ígérgetni, nem az én tisztem a visszatérése pontos dátumáról beszélni, de most úgy néz ki, hogy továbbra is a tervek szerint halad a felépülése."

A másik két magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcsei együttesre májusban három Bundesliga-mérkőzés vár, ha minden a tervek szerint alakul, a húszesztendős futballista valamelyik találkozón pályára léphet.