Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs 2019-ben futballozott legutóbb a nemzeti csapatban. A rutinos játékos még nem zárta le ezt a történetet. Akkor sem, ha Marco Rossi szövetségi kapitány a sérülések ellenére sem adna neki lehetőséget a nyári Európa-bajnokságon. Persze üvölteni tudna örömében, ha mégis rajta lenne a neve a listán.

„Szerintem óriásit üvöltenék, ha rajta lennék a listán...

A viccet félretéve, természetesen hatalmas öröm és büszkeség töltene el, ha újra helyet kapnék a keretben" – kezdte a Magyar Nemzetnek Dzsudzsák Balázs arra a kérdésre, mit szólna, ha ott lenne a neve az legalább a bő Eb-keretben, amelyet Marco Rossi csütörtökön hirdet majd ki.

és ne tegyek meg minden tőlem telhetőt akár a pályán, akár az öltözőben" – tette hozzá a rutinos focista, aki arra is válaszolt, hogy a pályán is tudna-e még segíteni a csapatnak.

Dzsudzsák Balázs úgy érzi, még tudna segíteni a válogatottnak Forrás: MTI/Czagány Balázs

„Amikor visszatértem Debrecenbe, eleinte mérkőzéshiánnyal küszködtem, nagyon sokat hagytam ki, és én sem voltam elégedett a teljesítményemmel. A kemény munkának és sorozatos meccsterhelésnek köszönhetően ma már örömmel mondhatom, hogy mind fizikailag, mind mentálisan remekül érzem magam. Szerencsére ez most már nemcsak a gólpasszokban, hanem a gólokban is megmutatkozik.

Bátran ki merem jelenteni: igen, tudnék segíteni!" – mondta Dzsudzsák. Hozzátette, talán az előző, 2016-os Eb előtti szakaszban volt ennyire jó állapotban és ennyire motivált.

Jót tett neki a téli felkészülés, amely során kaptak egy komoly alapot a bajnoki hajrára. Ez nemcsak a játéka minőségén javított, hanem a fizikai mutatóin is.

A támadó azt is elmondta, ha mégsem kerülne be az Eb-keretbe, akkor is visszatérne a későbbiekben a válogatottba.

„A válogatott mindig is a szívügyem lesz, szent dolog!

Természetesen továbbra is keményen készülök, hogy a teljesítményemmel kivívjam a válogatott meghívót, és

Mindent egy helyen az Eb-ről