Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott jelenleg 20 fős kerettel készül Telkiben a részben hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságra. Az edzőtábor ötödik napján Marco Rossi szövetségi kapitány és a Fenerbahce védője, Szalai Attila egy rövid sajtótájékoztó keretében válaszolt az újságírók kérdéseire.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 18 játékossal kezdte meg a felkészülést a nyári foci Eb-re, majd csütörtökön Szalai Attila és a szintén a török élvonalban, a Kasimpasa csapatában játszó Varga Kevin is csatlakozott a társakhoz.

Marco Rossi elmondta, hogy a két futballista remek erőállapotban érkezett meg, és a következő héten áll össze a teljes keret, az újak hétfőn csatlakoznak majd a többi futballistához. Elsősorban a fizikális felkészítésre fókuszálnak majd, szeretnének mindenkit jó erőnlétben tartani. Az Eb-re utazó végleges keret június 1-jén kerül kihirdetésre.

A szövetségi kapitány arra kérdésre, hogy milyen érzésekkel olvasta végig a csoportellenfelek világsztároktól hemzsegő kereteit, viccesen azt mondta, hogy a franciák ellen egészen addig esélyesnek gondolta csapatát, amíg meg nem tudta, hogy Karim Benzema is tagja lesz Didier Deschamps együttesének.

fordította komolyra a szót Rossi.

Marco Rossi jókedvűen válaszolt a kérdésekre Fotó: Polyák Attila - Origo

A sajtótájékoztató során kiderült, hogy a labdarúgó-Eb végéig Gera Zoltán is helyet kap a stábban, és segíti a válogatott munkáját .

A sajtótájékoztatón Marco Rossi után a Fenerbahce hátvédje, Szalai Attila is az újságírók rendelkezésére állt.

mondta Szalai. A Fener 82 ponttal a harmadik helyen zárt, két ponttal lemaradva a bajnok Besiktas, valamint az ezüstérmes Galatasaray mögött, így a Bajnokok Ligája-szereplésről is lecsúszott az isztambuli csapat.

A 23 éves védő arra a kérdésre nem szeretett volna válaszolni, hogy a csoportellenfelekben szereplő sztárok közül, kit látna szívesen a magyar válogatottban. "Tisztában vagyunk az ellenfelek erejével. Nehéz bárkit kiemelni, hiszen mindhárom válogatott tele van világklasszisokkal. Mi mindenestre megpróbáljuk csapatként felvenni a harcot, ebben bízhatunk" – tette hozzá.

Szalai Attila úgy érzi, rengeteget fejlődött az elmúlt egy évben Fotó: Polyák Attila - Origo

zárta mondandóját a 2021 januárjában a ciprusi Limassol együttesétől a török sztárcsapathoz igazoló játékos.

A magyar labdarúgó-válogatott a nyári Eb előtt barátságos meccset játszik Ciprussal (június 4-én) és Írországgal (június 8-án), majd június 15-én a Puskás Arénában Portugália ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokság F csoportjában, amelyben ezt követően Franciaországgal (június 19.), majd Németországgal (június 23., München) mérkőzik meg.