Saját csapdájába sétált a FIFA kétévenkénti vb-rendezésről tartott felméréssel

fbl Horizontal
The world cup trophy, designed by Italian sculptor Silvio Gazzaniga, is pictured during the CAF draw, for the second round of Confederation of African Football (CAF) matches for 2022 FIFA World Cup qualification, in the Egyptian capital Cairo on January 21, 2020. (Photo by Mohamed el-Shahed / AFP)
Vágólapra másolva!
Meglepő eredményt hozott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetői számára a szervezet által a kétévenkénti világbajnokság rendezéséről a szurkolók körében tartott közvéleménykutatás.

A FIFA vezetői által bedobott, és olyan jelentős személyek, mint az Arsenal korábbi edzője, Arsene Wenger által is támogatott ötlet, miszerint az eddigi négy helyett kétévente kellene foci-vb-t rendezni, igencsak megosztotta a futballtársadalmat. A FIFA azonban rendületlenül kommunikálta azt, hogy a szurkolók kedvéért feleznék meg a két torna közötti időt, valamint, hogy a drukkereknek nagyon is tetszik az ötlet.

Ennek alátámasztására indítottak egy online közvéleménykutatást, ami azonban nem az elnök, Gianni Infantinóék által várt eredményt hozta. Az összesen 15008 szavazó közel fele, mintegy 45 százaléka a jelenlegi, négyéves ciklusú rendezést támogatja, míg a kétévenkénti vb-rendezés mellett 35 százalék szavazott. A többi voksoló az évenkénti vagy három évenkénti rendezést látná szívesen. A négyévenkénti rendezés valamennyi megkérdezett korosztályban (18-24, 25-34, 35-44, 45-54 és 55 év fölött) a legtöbb voksot kapta, írja az Insidethegames.biz, elsősorban olimpiai hírekre specializálódott oldal.