Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Chelsea a hivatalos honlapján tudatta, hogy edző tanácsadóként visszatér a klubhoz a csapat korábbi legendás kapitánya, John Terry.

A 41 éves szakember a klub akadémiájánál vállal majd tanácsadói szerepet. A klub honlapján megjelent közleményben hangsúlyozzák, hogy a legendás játékos a fiatal focistákkal és az edzői stábbal fog együtt dolgozni ifjúsági fejlesztési programban.

Az edzői munka mellett Terry részt vesz majd a kollégákkal folytatott edzői megbeszéléseken, mentorálja az akadémia játékosait, és támogatja a szülői párbeszédet. Terry részmunkaidőben a január elején kezdi meg a munkát a Chelsea-nél, így tovább fejlesztheti magát edzőként.

John Terry visszatér a Chelsea-hez Forrás: AFP/Ben Stansall

Neil Bath, az ifjúsági fejlesztésekért felelős vezető a kinevezéssel kapcsolatban elmondta: "Nagyon örülünk, hogy Johnt újra a Cobhamnél (a klub akadémiája - a szerk.) üdvözölhetjük egy olyan szerepkörben, amely a fiatal játékosok következő generációjának edzését és mentorálását jelenti majd az akadémiánkon.

Nagyszerű mentor lesz a játékosaink számára, és fantasztikusan gazdagítja majd az edzői stábunkat. Alig várjuk, hogy elkezdje a munkát"

John Terry 14 évesen csatlakozott a Chelsea-hez, az ifjúsági csapat ösztöndíjasa volt, majd 717 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, ami a harmadik legtöbb szereplés a klub történetében, ebből több mint 500 alkalommal csapatkapitányként. Ez idő alatt 17 trófeát nyert, köztük öt bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája trófeát.