Vágólapra másolva!
Donata Hopfen, a német labdarúgóliga (DFL) elnöke szerint hamarosan bevezethetik a rájátszást, és külföldön is rendezhetnek mérkőzéseket a Bundesligában.

"A Bayern nagyszerű munkát végzett az elmúlt években, de természetesen vonzóbb lenne a liga, ha nagyobb lenne a verseny az élmezőnyben. Ha a rájátszás segít ebben, akkor beszélni fogunk róla" - nyilatkozta a január elején hivatalba lépett elnök.

A címvédő és listavezető Bayern München sorozatban tizedik alkalommal lehet bajnok.

Donata Hopfen hozzátette, azt sem tartja kizártnak, hogy a Szaúd-Arábiában sorra kerülő négycsapatos spanyol szuperkupa mintájára külföldön rendezzenek meccseket.

- tette egyértelművé az elnökasszony, aki a múlt héten elárulta, a Bundesligát összesen 1,3 milliárd dolláros veszteség fenyegeti a koronavírus-járvány miatt.

A Bayern München sorozatban tizedik alkalommal lehet bajnok Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Hopfen szeretné, ha bevezetnék a fizetési sapkát a hivatásos futballisták számára, mondván, a sportág önmagának tenne szívességet, ha szabályoznák a játékosok bérét.

Ennek kapcsán abban reménykedik, hogy megegyezés születik Európa élbajnokságai között.

"Lehet, hogy versenytársak vagyunk, de a legfontosabb pontokkal kapcsolatban közösek az érdekeink" - szögezte le.

A DFL vezetője elismerte, hogy a sportág legnagyobb sztárjai megérik azt a pénzt, amit kapnak, hiszen jelentős bevételeket generálnak.

"Miattuk járnak az emberek a stadionba, vásárolnak mezt vagy fizetős televíziós előfizetést" - vélekedett.