Vágólapra másolva!
Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa vasárnap közleményben tudatta, hogy átadja a Chelsea vezetését a klub alapítványának, kedd este pedig újra a londoni klub honlapján jelentkezett, ezúttal megerősítette azokat az információkat, miszerint eladja a klubot.

Abramovics a sajtóban felröppent pletykákra kívánt reagálni és maga jelentette be, hogy eladja a klubot.

Úgy gondolom, ez a helyes döntés, a klub, a szurkolók, a dolgozók, a szponzorok és a partnerek szempontjából is" – olvasható Abramovics közleményében.

Roman Abramovics 2003 óta volt a Chelsea tulajdonosa Forrás: Origo

Az orosz üzletember arról is beszélt, hogy nem kéri, hogy a hiteleit visszafizessék, ugyanis ez az egész nem a pénzről és az üzletről, „hanem a klub és a játék iránti szenvedélyről szólt.

„Utasítást adtam ki a csapatomnak, hogy hozzon létre egy jótékonysági alapot, ahová minden nyereség befolyik majd az adás-vételt követően. Az alapítvány a háború ukrajnai áldozatait fogja majd segíteni, beleértve az áldozatok azonnali megsegítését és a helyreállítási folyamatokat is.

Mindenkinek tudnia kell, hogy nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, és fáj, hogy elválnak az útjaink, de hiszek benne, hogy ez a klub számára a legmegfelelőbb döntés.

Remélem, hogy egyszer még ott lehetek a Stamford Bridge-en utoljára, hogy személyesen is el tudjak köszönni. Életem egyik legnagyobb kiváltsága volt, hogy részese lehettem a Chelsea történetének, és büszke vagyok arra, amit közösen elértünk. A Chelsea és a klub szurkolói örökké a szívemben maradnak" – írta Abramovics.

Korábban már írtunk arról, hogy egy svájci üzletember is a lehetséges vevők között lehet.