Kiderült, mennyi pénzt fog keresni Messi David Beckham csapatában

Football / Lionel Messi transfers to Inter Miami CF Club Internacional de Fútbol Miami soccer SPO ports USA U.S. America U.S.A. Horizontal
FILE: Lionel Andrés Messi Cuccittini of Argentina reacts during FIFA World Cup final match Argentina vs France at Lusail Stadium in Al Daayen, Qatar on December 18, 2022. Lionel Messi decided to transfer to Inter Miami CF of Major League Soccer (MLS) in the United States.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Ken Satomi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi 150 millió dolláros szerződést köt az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miamival - írta hétfőn a Sportico oldal.

A világbajnok argentin sztár és a floridai alakulat két hete jelentette be a megállapodást, a részleteket most hozta nyilvánosságra a média.

Az összeg a fizetésből, az aláírási pénzből, valamint egyéb juttatásokból áll, a 2025-ös szezonig érvényes és tartalmaz opciót a 2026-os idényre is.

Azonban nem számítják bele azokat a bevételeket, amelyek az MLS-partner adidas, Apple és Fanatics cégektől érkeznének. Messinek eleve életre szóló szerződése van a német sportszergyártóval.

Lionel Messi elképesztő szerződést kötött az Inter Miami csapatával Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Ken Satomi

Sajtóértesülések szerint a liga nem lelkesedik a "megaszerződésért", és Messinek - aki szombaton ünnepli 36. születésnapját - nem lesz lehetősége úgy MLS-klubot vásárolnia,

mint ahogy tette ezt korábban az Inter-résztulajdonosa, az angol legenda David Beckham.

A hétszeres aranylabdás hivatalosan a hónap végén igazolhat szabadon, és várhatóan július 21-én mutatkozhat be az Inter Miamiban az MX Cruz elleni összecsapáson.

Messi 2021 augusztusában hagyta el a Barcelonát - amelynek 2000 óta volt a tagja -, és igazolt Párizsba, a PSG-hez, ahol tavaly és idén is francia bajnokságot nyert.