Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Bajnokok Ligáját szeretne nyerni a Bayern Münchennel Harry Kane, aki szombaton szerződött a Tottenham Hotspurtől a bajor labdarúgócsapathoz.

Vasárnapi bemutatkozó sajtótájékoztatóján - melyre azt követően került sor, hogy az angol válogatott csatár már pályára is lépett új csapatában - úgy fogalmazott, hogy címeket szeretne begyűjteni, megpróbál BL-t nyerni és célja megvalósítására a Bayern München nyújt számára lehetőséget.

A 30 éves sztárjátékos 12 éve futballozik a felnőttek között, ez idő alatt azonban még semmilyen trófeát nem sikerült nyernie, azért is távozott a Tottenham csapatától.

Kane bemutatkozása új csapatában nem sikerült jól, fél órát játszott szombat este a müncheni Szuperkupa-mérkőzésen, melyen az RB Leipzig - Willi Orbán és Gulácsi Péter csapata - vendégként 3-0-s győzelmet aratott. Ettől függetlenül másnap az angol játékos Jan-Christian Dreesen, a Bayern München vezérigazgatójának társaságában jókedvűen nyilatkozott újságíróknak az Allianz Aréna megtelt auditóriumában.

Harry Kane bemutatkozása nem sikerült túl jól a Bayernben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance/Frank Hoermann/Sven Simon

Az angol válogatottban eddig 58 gólt szerző, ezzel nemzeti rekorder futballista úgy vélekedett, hogy időre lesz szüksége, míg felveszi a német bajnokság ritmusát és alkalmazkodik a körülményekhez, mivel eddig csak angol csapatokban játszott.

A német bajnok szombaton erősítette meg az angol válogatott csapatkapitányának a szerződtetését, és sajtóértesülések szerint 100-120 millió euró közötti összeget fizetett érte, amely Bundesliga-rekord.

A The Independent című angol napilap szerint az aláírás szombaton hajnali két órakor került rá a szerződésre, miután a harmincéves Kane átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon. A Premier League történetének második legeredményesebb játékosa négy évre kötelezte el magát Münchenbe.

Mindent egy helyen az Eb-ről