Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatottnál a Bayern München és az RB Leipzig korábbi edzője, Julian Nagelsmann lett a szeptemberben kirúgott Hansi Flick szövetségi kapitány utódja.

A sorozatos csalódást keltő eredmények miatt szeptember elején Hans-Dieter Flicket kirúgták a német válogatott éléről. Az utolsó csepp a pohárban a japánok ellen elszenvedett 4-1-es vereség volt, így a franciák elleni barátságos meccsen hárman, Rudi Völler csapatigazgató, Hannes Wolf, az U20-as válogatott szövetségi edzője, valamint az ő segítője, Sandro Wagner irányították az együttest.

A hírek szerint az új szövetségi kapitány kilétét illetően megszületett a megállapodás, és kiderült, hogy Julian Nagelsmann lesz Hansi Flick utódja.

A 36 éves tréner korábban az RB Leipzig és a Bayern München csapatát is irányította, a bajor rekordbajnoktól az előző idény közben rúgták ki, majd a helyére Thomas Tuchel és Lőw Zsolt érkezett. Érdekesség, hogy Nagelsmann a Bayern után a német válogatott kispadját is Flick távozása után vette át.

A 2024-ben Európa-bajnokságot rendező németek októberben az Egyesült Államok és Mexikó, novemberben pedig Ausztria ellen játszanak idegenbeli felkészülési mérkőzéseket.