Vágólapra másolva!
A szombati nap sem telt érdekességek nélkül a hazai és a nemzetközi sportvilágban, a szokásoknak megfelelően ezúttal is egy helyen gyűjtöttük össze az előző nap legfontosabb híreit.

A nemrég még a focivilág legnagyobb tehetségeként, egyenesen a Lionel Messi utódjának kikiáltott Ansu Fati az idei nyári átigazolási időszak utolsó napján nagy meglepetésre a Premier League-ben szereplő Brighton együtteséhez igazolt kölcsönben. Bár a szerződés a hírek szerint nem tartalmaz vételi opciót - így lehet még visszaút számára -, ráadásul a spanyol válogatott az utolsó hónapokban már nem is sok lehetőséget kapott a katalán sztárcsapatban, azért így is sok Barca-szurkoló állt értetlenül a transzfer előtt. Ansu Fati esete azonban közel sem egyedi az akadémiájára, a híres La Masiára oly nagyon büszke Barcelonánál. A katalánok számos fiatal és nagy tehetségnek induló játékost süllyesztettek el az elmúlt években.

Borzalmas, amit Andrew Geddes miiatt át kellett élnie Angelique Cauchynak Forrás: Twitter

Az egykori francia teniszező, a jelenleg 36 éves Angelique Cauchy részletes vallomást tett a borzalmakról, amit edzője, Andrew Geddes követett el vele szemben. Geddes két év alatt több mint 400-szor erőszakolta meg a sportolónőt. A trénert 2021-ben 18 év börtönre ítélték a tetteiért, de Cauchy csak most mesélte el, mi történt vele.

Az angol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 3-1-re legyőzte Wolverhampton Wandererst a Molineux Stadionban, ráadásul a magyar válogatott csapatkapitánya ezúttal is végigjátszotta a találkozót. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Jürgen Klopp, a Liverpool edzője ezúttal is külön kiemelte Szoboszlait, akiről azt mondta, hogy óriási hatással van a játékra.

Míg az Arsenal legendás focistája, a korábbi angol válogatott Paul Merson azt mondta, hogy Szoboszlai Dominik a nyár legjobb igazolása a Premier League-ben.

Szoboszlai Dominik közel állt a gólszerzéshez Forrás: AFP/Adrian Dennis

A bajnoki címvédő Ajax női csapata pénteken győzelemmel kezdte a szezont az Eredivisie-ben, az Excelsiort verte 3-1-re a Woudesteinben Romée Leuchter mesterhármasának köszönhetően. Az utolsó gól hihetetlenül furcsa módon született, és akkor még szépen fejeztük ki magunkat.

Szombat délután a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzésen a Red Bull pilótája, a vb-címvédő Max Verstappen csak a 11. helyen végzett, az élről pedig a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz indulhat majd, aki sorozatban másodszor rajtolhat az első helyről.

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában a Ferencváros 8-0-ra verte a megyei I-es Nagyecsed együttesét, így a papírformának megfelelően könnyedén jutott a legjobb 32 közé Dejan Sztankovics első meccsén.

A Fradi gálázott a Nagyecsed ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

A MOL Magyar Kupa legnagyobb meglepetését a Fehérvár FC szolgáltatta azzal, hogy egygólos vereséget szenvedett szombaton a harmadosztályú ESMTK vendégeként, így kiesett a harmadik fordulóban.