Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája B divíziójának keddi játéknapján a magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként, Belfastban.

Margret Kratz szövetségi kapitány együttese a múlt heti hazai mérkőzésen is meggyőző fölényben játszott az északírek ellen, akkor kicsit magának tette nehézzé a találkozó végét, de a hosszabbításban sikerült kicsikarnia a 3-2-es győzelmet. Az MLSZ honlapján azt írják, hogy Belfastban talán még nagyobb fölényben játszott a magyar csapat, amely a kedd esti összecsapás első félidejében folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazai kaput, és egymás után alakította ki a helyzeteket, de a kapu előterében nem volt elég pontos ahhoz, hogy megszerezze a vezetést.

A gól nélküli első félidő után a második játékrészben sem változott a játék képe, az 56. percben aztán már a vezetőgól is megszületett, amikor Zeller Dóra szögletből lőtt a hálóba, úgy, hogy a sarokrúgás után a labda érintés nélkül kötött ki a hálóban (0-1).

Zeller Dóra góját ünneplik a magyar a magyar válogatott játékosai Forrás: mlsz.hu

A hazaiak hátrányban sem igazán tudtak újítani, továbbra is a magyar csapat dominált, és úgy tűnt, semmi sem veszélyezteti a vezetést. A 79. percben azonban az északírek az első veszélyesebb támadásukból kiegyenlítettek, Maxwell jól eltalált távoli lövésével (1-1). A gól fellelkesítette a házigazdákat, akiknek a 88. percben újabb nagy helyzetük volt, de Szőcs Réka bravúrral védett. A négyperces hosszabbítás végéig újabb gól nem született, 1-1-gyel zárult a találkozó. A magyar válogatott így négy mérkőzés után öt ponttal a második helyen áll a csoportban, decemberben Írországba látogat, majd végül az albánokat fogadja.

Eredmény, B divízió, 1. csoport, 4. forduló:
Észak-Írország-Magyarország 1-1 (0-0)
gólszerzők: Maxwell (80.), illetve Zeller (56.)

Az állás: 1. Írország 12 pont, 2. Magyarország 5 (5-8), 3. Észak-Írország 5 (4-7), 4. Albánia 1