Vágólapra másolva!
Wayne Rooney három nappal azt követően, hogy távozott az amerikai profi fociligában szereplő DC United csapatától, máris aláírt új csapatához.

A 120-szoros válogatott, korábbi angol gólrekorder csatár vasárnap jelentette be távozását az amerikai fővárosban, miután az általa irányított csapat nem jutott be a rájátszásba. Rooney akkor úgy nyilatkozott, hogy még nem tudja hol folytatja a karrierjét, ám ehhez képest igen gyorsan megtalálta az új csapatát.

Olyannyira, hogy már hétfőn arról lehetett hallani, hogy a korábbi NFL-legenda, Tom Brady kisebbségi tulajdonában álló Birmingham City kispadján fog kikötni, és lám, a hír igaznak bizonyult, szerdán meg is született a megállapodás.

A 37 éves Rooney három és fél évre szóló megállapodást írt alá, két segítője pedig két korábbi válogatottbeli csapattársa, Ashley Cole és John O'Shea lesz. Utóbbival, a korábbi ír válogatott védővel éveken át együtt játszott a Manchester Unitedben is. Előbbi az angol U21-es, míg utóbbi az ír felnőtt válogatott másodedzői posztját hagyja el Rooney kérésére.

Rooney a Derby County színeiben egyébként játszott a Birmingham City ellen az angol másodosztályban (Championship), egyebek között azon a 2020-as meccsen is, ami Jude Bellingham utolsó angliai klubmeccse volt, mielőtt a Borussia Dortmunda igazolt volna.