Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik a Liverpool csapatához való igazolása után valósággal berobbant az angol futballba, azonban a magyar válogatott csapatkapitánya egyelőre „csak" a szurkolók tiszteletét tudta kivívni magának. Azoknak ugyanis, akik ezzel foglalkoznak, folyamatosan gondot jelent a középpályás nevének helyesen történő leírása vagy kiejtése.

Pep Guardiola sem tudott megbirkózni vele

Szoboszlai Dominik korábban elmondta, hogy az érkezésekor érezte, milyen sokan kételkedtek benne, hogy megállja-e a helyét Liverpoolban egy magyar srác. Szoboszlai mindebből motivációt merített, és még Jürgen Klopp vezetőedzőnek is kellemes meglepetést okozva, azonnal a Liverpool egyik kulcsemberévé vált. A jelek szerint azonban mégsem sikerült még minden téren kivívni magának a tiszteletet.

Szoboszlai Dominik a Liverpool egyik legfontosabb játékosa Forrás: AFP/Paul Ellis

Nem csak az újságok vannak tele Szoboszlai nevének helytelen leírásával, hanem Pep Guardiola, korunk legnagyobb edzője sem vette még a fáradtságot arra, hogy megtanulja, hogyan kell helyesen kiejteni a Liverpool magyar középpályásának a nevét. Pedig a múlt héten maga Szoboszlai Dominik próbálta az angolok fülébe rágni: Do-mi-nik Sob-oss-lye.

A legutóbbi fordulóban rendezett Manchester City elleni szuperrangadó előtt a címvédő sztáredzője, Pep Guardiola így mondta a magyar focista nevét: "Szvolazi”. Erre egyébként Szoboszlai nevetve reagált a közösségi oldalon.

Osztrák középpályásként hivatkoznak rá

A Metropol szúrta ki, hogy az Express a csütörtöki cikkében előbb "Szboslai”, majd a következő mondatban "Szoboslai” néven említi. Ráadásul a szerző osztrák középpályásként hivatkozik rá.

Folyamatosan elrontják Szoboszlai nevét Angliában Forrás: express.co.uk

Pedig az angolok azán igazán ismerhetnék a magyarokat, mivel tavaly nyáron, Wolverhamptonban Marco Rossi válogatottja történelmi győzelmet aratott az angol csapat fölött, és előzte meg a Nemzetek Ligája halálcsoportjában. Emlékezhetünk arra a kínos bakira is, amit éppen a Liverpoolnál követtek el a kárára: az augusztusi, Bayern München elleni felkészülési mérkőzés első félidejében "Szosbozlai” felirat volt olvasható a magyar játékos mezén.

Liverpoolban természetesen már hibátlanul megtanulták Szoboszlai Dominik nevét, de ha így folytatja, hamarosan egész Angliában, sőt a világon is mindenki tudni fogja majd.