Milliárdos botrány: nagy bajban van Cristiano Ronaldo, beperelték az átvert rajongói

Cristiano Ronaldo
Nassr's Portuguese forward #07 Cristiano Ronaldo reacts during the Saudi Pro League football match between Al-Nassr and Abha at the King Saud University Stadium in Riyadh on October 6, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
A szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Nasszr világsztárja, Cristiano Ronaldo nagy bajba kerülhet. C. Ronaldónak érdemes lesz komolyan vennie a dolgot, mert milliárd dolláros botrányról van szó.

Beperelték Cristiano Ronaldót

Cristiano Ronaldo a jelek szerint nem válogatta meg kellőképpen, hogy (nyilván jókora összegért cserébe) mihez adja a nevét.

Cristiano Ronaldo nagy bajban van Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Sok százmillió követője közül sokan rajta keresztül szereztek tudomást a Binance-ról, benne bízva kezdtek – mint utóbb kiderült – illegális üzletelésbe

- vette észre a Bors.

Brutális pénzösszegekről szól az a per, amit

csoportosan indítottak károsultak Cristiano Ronaldo ellen.

A portugál világklasszis a népszerűségét kihasználva, egy kriptotőzsdét reklámozva palizta be az embereket, amin aztán rengeteget vesztettek.

A Cristiano Ronaldóval szembeni kártérítési igény mintegy 1 milliárd dollár

A lap szerint tavaly novemberben kezdték árulni a kriptotőzsdén a világklasszis márkanevével (CR7) nevével ellátott NFT-t (azaz nem helyettesíthető token-kollekciót). Akkor a legolcsóbb 77 dollárba (27 ezer forint) került, míg mostanában csak 1-et (350 forint) ért.

Ráadásul a Kajmán-szigeteken bejegyzett cégnél regisztrálatlan értékpapírokba fektették pénzüket, akik Ronaldón keresztül jutottak el a Binance-hoz. A felperesek szerint a focista reklámjainak hatására megötszöröződött azoknak a száma, aki az interneten rákerestek a cég nevére.

Sajtóértesülések szerint a kártérítési igény mintegy 1 milliárd dollár (350 milliárd forint).