Szoboszlai befogta az őt leghangosabban kritizáló angol újság száját

SZOBOSZLAI Dominik Sheffield, 2023. december 7.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa gólt rúg a sheffieldi Wesley Foderingham kapujába az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 15. fordulójában játszott Sheffield United-Liverpool FC
Sheffield, 2023. december 7. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa gólt rúg a sheffieldi Wesley Foderingham kapujába az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 15. fordulójában játszott Sheffield United-Liverpool FC mérkőzésen Sheffieldben 2023. december 6-án. A liverpooli együttes 2-0-ra győzött. MTI/AP/Jon Super
Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominikot az elmúlt hetekben talán legélesebben kritizáló Liverpool Echo című lap a szerda esti Sheffield United elleni találkozó után már dicshimnuszt írt a magyar válogatott csapatkapitányáról.

A Liverpool a Premier League 15. fordulójában idegenben győzte le 2-0-ra a Sheffield United csapatát. A második gólt a találkozót végigjátszó magyar futballista szerezte a hajrában. A maga nemében gyönyörű góllal megnyugtatta csapata szurkolóit, egyúttal elhallgattatta a kritikusai nagy részét is.

Szoboszlai Dominik a Liverpool egyik legjobbja volt a Sheffield United otthonában Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Severin Aichbauer / SEPA.Media / picturedesk.com/Severin Aichbauer

SZOBOSZLAI ÚJRA TELJES GÁZZAL ELŐRE

Az utóbbi időben a legnagyobb liverpooli újság, a Liverpool Echo rendszeresen cikkezett arról, hogy Szoboszlai elvesztette a szezon elején látott és megcsodált lendületét, és talán már nincs is helye a Pool kezdőjében. Jürgen Klopp szerencsére nem újságcikkek alapján állítja össze a csapatot, és ezúttal is igaza lett. Az Echo becsületére legyen mondva, hogy a szerda esti meccs után nem spórolt a dicséretekkel.

"Szoboszlai Dominik talán még nem éri el azt a magasságot, ami a liverpooli karrierje kezdeti időszakában jellemezte,

aminek nagy szerepe volt abban, hogy a házigazdák elfáradtak, olyan nagy volt a Liverpool fölénye" - idézi a Magyar Nemzet a liverpooli lap cikkét.

LENYŰGÖZŐ SZÁMOK

A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy Szoboszlai nemcsak a gólja miatt volt kulcsszereplő a Liverpool győzelmében, a statisztikái alapján is a mezőny egyik legjobbja volt:

91-szer ért labdához, 90 százalékos pontossággal passzolt, 10 párharcot nyert meg és volt két kulcspassza is.

A WhoScored 8,5-es osztályzata pedig ugyancsak kiemelkedő.

Szoboszlai a huszadik meccsén a harmadik gólját szerezte a Liverpool mezében, a bajnokságban másodszor volt eredményes, és a Ligakupában is betalált egyszer.