Vágólapra másolva!
A nyár egyik legnagyobb hazai átigazolási szenzációja az volt, amikor Sigér Dávid előbb szerződést bontott az NB I címvédőjével, a Ferencvárossal, majd nem sokkal később aláírt a Fehérvár FC-hez. Most a középpályás megszólalt a meglepő váltás részleteiről.

Sigér Dávid: Nem tudtam ezzel azonosulni

"Összességében nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy régóta érett, tehát nem véletlen, hogy sok mindenkit váratlanul ért. 

Sigér Dávid immár a Vidiben bizonyíthat
Sigér Dávid immár a Vidiben bizonyíthat
Fotó: Fehérvár FC

- De vannak helyzetek az életben, amikor gyorsan kell cselekedni, ez pont ilyen volt. November végén, a szerb Csukaricski elleni visszavágón még a kezdőben kaptam helyet, viszont 

az azt követő öt mérkőzésen egy percet sem játszottam már az őszi szezon végén. Alapból ezt nehezen éltem meg, azonban a téli pihenő és az otthoni feltöltődés után újra reményekkel vágtam neki a felkészülésnek. A januári két edzőtáborozás alatt világossá vált, hogy milyen szerep juthat nekem a csapat tavaszi menetelésében, amivel eleinte megpróbáltam, de végül nem tudtam azonosulni

 - mondta az NBI.hu-nak adott interjújában Sigár Dávid, aki hozzátette, az FTC vezetőségéhez fordult, ahol korrektül átbeszélték és értékeltük a kialakult helyzetet, így a kérésének megfelelően engedélyt adtak arra, hogy az ügynökével, Dr. Horváth Zsolttal felvegyék a kapcsolatot néhány klubbal.

"Mivel már túl voltunk a felkészülési időszakon és azon héten indult a bajnokság, eleinte kevés esélyt láttam arra, hogy sikerrel járunk. Szeretném megköszönni Kubatov Gábornak és Hajnal Tamásnak a nagyvonalú gesztust, hogy zöld utat kaptam, a mai profi világban ez ritka. Örülök, hogy  – bár kicsit hamarabb mint azt terveztem, de – jó viszonyban váltunk el, ez fontos számomra. 

Ezt követően két nap leforgása alatt meglett a megegyezés a Vidivel. Jó lépésnek, olyan helynek éreztem Fehérvárt, ahol találhatok magamnak megvalósítandó feladatokat"

  - mondta a Fehérvár középpályása, aki szerint természetesen felkavaró volt a váltás.

Sigér Dávid: Voltak más érdeklődők is, de...

"Ugyanaz adta a nehézségét, ami a könnyebb részét is: hogy gyorsan történtek a dolgok. Abban a pár napban sokat gondoltam arra, hogy a karrierem egy meghatározó lépése előtt állok, de mivel közben zajlottak az események, nem igazán volt időm megélni. Amikor kipakoltam a szekrényemből és elköszöntem a korábbi csapattársaktól, az a nap nehéz volt. Abban az egy-két napban, amíg nem csatlakoztam a Fehérvárhoz, sokszor eszembe jutott, hogy épp most zárom le az életemnek egy meghatározó szakaszát.

Rengeteg érzelem folyt rajtam keresztül 2-3 nap alatt, na meg a telefonomon is üzenet és hívás. Úgy éreztem, hogy az emberek egyszerre zúdítják rám és fejezik ki a szeretetüket. Egyszerre volt szívszorító és felemelő. Jó szájízzel gondolok vissza a Fradinál töltött évekre,

kitörölhetetlen emlékeket őrzök, de most már az új feladatomra koncentrálok. Arra, hogy minél többet tudjak hozzátenni a Fehérvár sikerességéhez."

Az átigazolással kapcsolatban azt is elmondta, hogy mivel tényleg extrém gyorsan zajlott le a folyamat, így bár volt olyan klub, amely szintén érdeklődött, de mire egyáltalán elkezdődhetett volna az egyeztetés, addigra már megvolt a megegyezés a Vidivel, így más fronton nem jutottak el a tárgyalás érdemi szakaszáig.