Vágólapra másolva!
A labdarúgó MOL Magyar Kupa utolsó nyolcaddöntőjében, a Szusza Ferenc Stadionban a Paks hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Újpest csapatát, így bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

A Diósgyőr, a Ferencváros, a Kecskemét, a Kisvárda, az MTK, a Nyíregyháza és a Vasas már korábban biztosította a helyét a legjobb nyolc között, így csütörtök este az Újpest és a Paks az utolsó fennmaradó helyért lépett pályára egymás ellen. A hétvégi derbin 5-0-s hazai vereséget szenvedő Újpestet a kispadon ezúttal (ahogy a következő 1+2 hónapban) az eltiltott Mészöly Géza helyett Víg Péter irányította. A túloldalon a magyar válogatott Szappanos Péter volt a legnagyobb hiányzó, méghozzá a Paks kapujából.

A Paks többgólos előnybe kerülhetett volna a szünetig

Az első félidőben a Paks futballozott aktívabban, a vendégeknek több nagy lehetőségük volt, a 24. percben pedig előnyhöz is jutottak: Hahn János vette át a labdát az újpesti tizenhatoson belül, háttal a kapunak, majd lepasszolta Skribek Alennek, aki kapásból begurította a labdát a bal alsó sarokba. 

A szünetig nem sikerült újabb gólt szereznie Bognár György együttesének, a fordulás után pedig rögtön egyenlített az Újpest: a frissen beállt Heinz Mörschel passza után Ognjen Radosevics 13 méterről a léc alá lőtt.

Banai Dávid hosszabbításra mentette a meccset az Újpestnek

Az egyenlítő gól után egy ideig az Újpest volt veszélyesebb, de a félidő második felében Banai Dávidnak kellett többször is megvédenie a hazai kaput a góltól. Amikor már úgy tűnt, jöhet a hosszabbítás, a játékvezető a videóbíró segítségével (Radosevics szabálytalansága miatt) tizenegyest ítélt a Paksnak. 

Mezei Szabolcs büntetőjét azonban a 96. percben szintén bravúrral kivédte Banai, 

így valóban jöhetett a 2x15 perces ráadás.

A későbbi kiállítása ellenére Könyves volt a hős

A hosszabbításban is inkább a Paks előtt adódtak helyzetek, a csereként beálló Böde Dániel is próbálkozott, de az első tizenöt percben nem volt igazán nehéz dolguk a kapusoknak. A ráadás második fele már jóval eseménydúsabb volt: előbb Könyves Norbert egy szép egyéni akció végén ismét vezetést szerzett, majd Mörschel nagy helyzetben nem tudott egyenlíteni, a 114. percben pedig 

Könyvest egy durva talpalás miatt egyből piros lappal kiállította a játékvezető.

A hátralévő időszakban az Újpest előtt még akadt egy-két kisebb egyenlítési esély, de végül a Paks emberhátrányban is megőrizte az egygólos előnyt, és továbbjutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Újpest FC – Paksi FC 1-2 (0-1) - hosszabbítás után

Kapcsolódó cikkek