Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, Mészöly Gézát 1+2 hónapos eltiltással sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága. Az ítélet után a hivatalos oldalán reagált a büntetésre a fővárosi klub.

Az Újpest régi-új edzője, Mészöly Géza ellen a Diósgyőri VTK otthonában 2-1-re megnyert bajnokit követő sajtótájékoztatón adott nyilatkozata miatt rendeltek el fegyelmi eljárást. Az 57 éves szakember a saját nigériai játékosáról elhangzott megszólalása miatt került bajba, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága pedig döntött az ügyében. A csütörtöki döntés értelmében 1+2 hónapra tiltották el Mészölyt, aki már a csütörtöki, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sem lehet ott a kispadon, de az eltiltásból csak az első hónapot kell biztosan letöltenie. Az Újpest edzője a másik két hónapot felfüggesztve kapta, tehát ha ebben az időszakban újabb fegyelmi vétséget követ el, akkor életbe léphet a plusz két hónapnyi eltiltás is.

Reagált az Újpest a döntésre

Az Újpest a hivatalos oldalán jelezte, felháborítónak tartja a döntést és fellebbezni fog ellene.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának mai – 2024.02.29. – ülésén hozott 

döntését Mészöly Gézával szemben az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja! 

A klub továbbra is azon a véleményen van, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, a FEB által kiszabott büntetést pedig aránytalannak és a szabály szellemével tökéletesen ellentétesnek tartja. Az a tény pedig, hogy mindezt egy hivatalos mérkőzés napján, ami a MOL Magyar Kupa-továbbjutásról dönt, és amely mérkőzés alapjaiban határozhatja meg Klubunk további hónapjait és az egész szezon sikerességét, méltatlannak és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlennek gondoljuk – áll a klub közleményében. – Az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni. Megkérjük a Szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki minél többen a vasárnapi, Fehérvár FC elleni mérkőzésre, sportszerűen bíztassuk a csapatot, hogy ebben a helyzetben is érezzék a támogatást, mert együtt kell megoldanunk a jelenlegi helyzetet! 

A döntés ellen az Újpest FC fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni."

Kapcsolódó cikkek