Vágólapra másolva!
A spanyol bíróság bűnösnek találta a Barcelona egykori brazil válogatott labdarúgóját, Dani Alvest nemi erőszak vádjában. A korábbi sztárfocista egy nőt erőszakolt meg egy barcelonai szórakozóhelyen. Dani Alvest négy és fél év börtönbüntetésre ítélték.

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélték

A 40 éves focisztár tagadta, hogy 2022. december 31-én a hajnali órákban szexuálisan bántalmazta volna a nőt. 

Ügyvédje a felmentését kérte, Dani Alves fellebbezhet az ítélet ellen.

A BBC beszámolója szerint a brazil játékost négy és fél év börtönbüntetésre ítélték.

Dani Alves a mennyből került a pokolba

A vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe.

A 126-szoros válogatott Dani Alves Brazília után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.

Dani Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófea fűződik a nevéhez.

 Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.