Vágólapra másolva!
A Manchester United hivatalos ajánlatot tett az AC Milannak a 16 éves Francesco Camardáért.

Az olasz La Gazzetta dello Sport információ szerint a Manchester United "nagyon komoly" ajánlatot tett az AC Milannak Francesco Camarda játékjogáért. A fiatal támadó a hónap elején töltötte be a 16. életévét, de már most az olasz futball legnagyobb ígéretének tartják, miután több mint 500 gólt szerzett ifjúsági szinten. Camarda több rekordokat is megdöntött az elmúlt évben. Többek között ő lett az első 2008-ban született játékos, aki gólt szerzett a Primaverában, amikor a Milan U19-es csapatában betalált a Sassuolo ellen. Továbbá Camarda lett a legfiatalabb olasz futballista, aki gólt szerzett az ifi BL-ben. Tavaly novemberben 15 évesen és 260 naposan pályára lépett az AC Milan felnőtt csapatában, amivel az olasz élvonalbeli bajnokság, a Serie A történetének valaha volt legfiatalabb focistája lett.

Italian Serie A football match AC Milan vs Fiorentina in Milan, Italy, Fracesco Camarda
16 éves csodagyereket igazolna a Manchester United
Fotó: Anadolu via AFP

A Manchester United bejelentkezett a 16 éves csodagyerekért

A Calciomercato arról ír, hogy számos európai topcsapat figyelemmel kíséri Camarda fejlődését, így a Manchester City és az eddig legesélyesebbnek tartott Borussia Dortmund is jelezte korábban már az érdeklődését. A lap szerint ugyanakkor a Manchester United is beszállt a fiatal játékos leigazolásáért folytatott harcba, sőt Erik ten Hag együttese már meg is tette az első lépést egy komoly ajánlattal. 

Camarda a Brexit szabályai miatt nem játszhatna Angliában, amíg be nem tölti a 18. életévét. Ez persze nem azt jelenti, hogy a United ne igazolhatná le a támadót, de mindenképp kölcsön kellene adnia.

A hírek szerint Camarda arra kérte a Milan vezetőit, hogy engedjék el a nyáron a Unitedhez, amely a következő szezonra kölcsönadná a svájci élvonalban szereplő Lausanne-Sportnak, amely Jim Ratcliffe cégének, az Ineos Groupnak a birtokában áll.

A Camarda személyes és szakmai fejlődésének az tenne a legtöbbet, ha a Milannál maradna. Ha máshová megy, annak egyértelműen csak pénzügyi okai lehetnek: már a gondolattól is libabőrös lesz az ember"

 - írja Andrea Longoni olasz újságíró.

Carmarda az idei szezonban két meccsen összesen 12 percet töltött a pályán a Serie A-ban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 33 meccsen 12 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Értékét a Transfermarkt 10 millió euróra taksálja.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.