Vágólapra másolva!
A spanyol hatóságok a madridi repülőtéren letartóztatták Luis Rubialest, a Spanyol Labdarúgó-szövetség korábbi elnökét, aki Dominikából érkezett vissza Spanyolországba.

Szerda délelőtt rendőrök várták Luis Rubialest, akit azonnal el is vittek a reptérről. A 46 éves korábbi sportvezetőt a kifutópályán azonnal egy kisbuszba ültették és el is vitték. Rubialest korrupciós vádak miatt vitték el, állítólag a szövetség elnökeként voltak kétes ügyei, többek között a spanyol Szuperkupa szaúdi megrendezése is egy ezek közül.

Luis Rubialest őrizetbe vették
Fotó: Thomas COEX / AFP

Várhatóan a következő napokban hallgatja meg a bíróság, és minden bizonnyal óvadék ellenében szabadlábra helyezik majd.

Rubiales az elmúlt időszakban arról vált hírhedté, hogy a nő világbajnokság után a győztes spanyol csapat egyik tagját, Jenni Hermosót szájon csókolta. Szakértők szerint emiatt is elítélhetnék, akár egy év börtönre is, szexuális zaklatás miatt, ráadásul később a játékos beszámolóját is szerette volna megváltoztattatni, de ezt az ügyet külön vizsgálják.

A spanyol hatóságok már korábban őrizetbe vették volna Rubialest, de nem volt az országban. Végül a tervezettél hamarabb, önként utazott haza, hogy ne bilincsben vigyék el a reptérről.

Rubialesszel korábban egy spanyol újságíró készített interjút, amit a tervek szerint szerint szerda este adnak majd le a tévében.