Vágólapra másolva!
Amint az várható volt, még a Barcelona ősellenségének, a Real Madridnak a "házi újságja", a Marca is kikelt magából a nagykárolyi Kovács István játékvezetése láttán. A magyar bíró két piros lapot húzott elő a zsebéből kedden este a Barcelona-PSG BL-negyeddöntő visszavágóján.

Spanyolországban a két legismertebb sportnaplap a Marca és az AS. Előbbit a Real Madrid, utóbbit a Barcelona újságjának is szokás nevezni. Mivel a két csapat ősellenség, 

ritkán adatik meg, hogy a Marca a Barcelona védelmére keljen, de az is ritka, hogy egy-egy katalán vereség után sajnálkozó írás jelenjen meg a Marcában a Barcelonáról. 

A nagykárolyi Kovács István főszereplő volt a Barcelona-PSG meccsen
Fotó: AFP / AFP or licensors/Romanian referee Istvan Kovacs gives a red card to Barcelona's Spanish coach Xavi during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between FC Barcelona and Paris SG at the Estadi Olimpic Lluis Companys in Barcelona on April 16, 2024. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

A romániai magyar bíró, Kovács István kedd esti ténykedése azonban ezt is megváltoztatta. Ahogyan a román Pro Sport című lap internetes kiadása fogalmazott, Araujo kiállítása még a Marca újságíróit is feldühítette. 

Kovács István tehát elmondhatja magáról: botrányos ténykedésével elérte azt, hogy az amúgy a Barcelonával nem szimpatizáló Marca újságírói is a katalán csapat mellé álljanak. 

Sőt, a Marca egyenesen odáig ment, hogy leírja

Jobb, ha Kovács István egy ideig elkerüli Barcelonát. 

A lap azt is megemlítette, hogy a keddi nap a spanyol foci fekete éjszakája volt, hiszen a Barcelona mellett az Atlético Mardid is kiesett Dortmundban.

Visszatérve a román Pro Sport című lap elemzésére: ott azt írták, hogy Araujo kiállítása nevetséges döntés volt, mert nem történt szabálytalanság. A román lap nem fogja vissza magát: 

Kovács István tönkretette a Barcelona-PSG-meccset

- ezzel a címmel jelentkeztek a kedd esti mérkőzés után. Hogy egy adott országban mennyire másképp látnak egy meccset, arra ékes példa a másik román sportlap, a Gazeta Sportuliror cikke, amely dicséri Kovács István ténykedését, és leírja, hogy a bíró szinte tökéletesen vezette ezt a meccset.