Vágólapra másolva!
Drámai módon veszítette el az MTK elleni hazai bajnokiját az Újpest, amely vezetett az MTK ellen, de a 97. perben mégis kikapott, így még a lilák bennmaradása sem biztos.

A Kecskemét győzelme és a Fehérvár döntetlenje után a 10. helyen álló Újpest két vereség után fogadta az MTK csapatát és jobban is kezdte a meccset Mészöly Géza csapata. A 20. percben a magyar válogatott Csoboth Kevin lőtt a kapuba és volt még két kisebb helyzete a liláknak az első játékrészben.

Az MTK első nagy helyzetére az 55. percig kellett várni, majd öt perccel később Németh Krisztián a kapuba is fejelt, de miközben a védő fején támaszkodott, a gól előtt a saját kezére fejelte a labdát, ami így pattant be a kapuba, a videobíró pedig elvette a találatot.

Ezt követően Mészöly hármat is cserélt, ami jót is tett a csapatának, Tamás Krisztián helyzetbe is került, Demjén védeni tudta a lövését. Ezt követően a vendégek is cseréltek, aminek azonnal eredménye is lett. Stieber Zoltán passzolt középre, Németh Krisztián pedig önzetlenül még Jurina elé passzolt, aki egy csel után Banai kapujába lőtt.

A folytatásban Keita eladott labdája után lőhetett azonnal Stieber, de kapu fölé célzott, de maradt még slusszpoén a 97. percre, amikor Jurina újabb gólt szerzett, fejjel vette be Banai kapuját.

Az Újpest a vereség után kilenc ponttal előzi a már kieső helyen álló Kisvárdát, a hátralevő négy fordulóban pedig 12 pontot lehet még gyűjteni. Az MTK a hatodik a bajnokságban.

Újpest FC-MTK Budapest 1-2 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3276 néző, v.: Antal
gólszerzők: Csoboth (20.), illetve Jurina (78., 97.)
sárga lap: Ljujic (35.), Huszti (57.), Koburi (93.), illetve Kádár (64.), Kovács P. (92.), Jurina (97.)

Újpest: Banai - Huszti, Keita, Koburi - Kiss T. (Mörschel, 68.), Radosevic (Tamás K., 68.), Tajti (Mack, 78.), Ljujic, Geiger (Varga, 68.) - Ambrose, Csoboth (Sasare, 85.)

MTK Budapest: Demjén - Varjú, Kádár, Kocsis - Hej (Kovács M., 64.), Kata, Horváth A. (Jurina, 64.), Antonov (Kovács P., 78.)- Németh (Végh, 80.), Kosznovszky (Stieber, 78.), Bognár

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.