Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a török labdarúgó-bajnokságban szereplő Besiktas a Liverpool másodedzőjét, a holland Pep Lijnderst szeretné vezetőedzőnek.

A török klub azért keres új edzőt, mert a hónap elején kirúgták a portugál válogatottal 2016-ban Európa-bajnokságot nyerő Fernando Santost.

A Besiktasnal már egy ideje követik Lijnders munkásságát, aki közel egy évtizede erősíti a Liverpool szakmai stábját. Mint ismert, a szezon végén Jürgen Klopp és az egész stábja távozik Liverpoolból, Lijnders pedig úgy tervezi, hogy a jövőben vezetőedzőként fog dolgozni. 

Miután Klopp bejelentette, hogy távozik Liverpoolból, sokan azt hitték, hogy a 41 éves holland szakember lehet az utódja, de kiderült, hogy Lijnders nincs ott az edzőjelöltek között. 

Jürgen Klopp stábjában Pep Lijnders a taktikai agytröszt
Fotó: AFP

Jürgen Klopp segítőjét már az Ajaxszal is kapcsolatba hozták, miután a szezon végéig idegigelenesen kinevezett John van 't Schip minden bizonnyal távozni fog. 

„Úgy gondolom, hogy ez a természetes fejlődés. 

Mindig is azt mondtam, hogy Jürgen mellett fogom befejezni - nem fogok másnak asszisztálni, ez az a pillanat, amikor elmegyek és menedzser leszek. Együtt fejezzük be ezt a projektet, amit elkezdtünk

 – nyilatkozta Lijnders, aki a következő hetekben csakis a Liverpoolra kíván fókuszálni, a jövőjéről pedig majd a szezon végén fog döntést hozni. 

Lijnders 2014-ben csatlakozott a Liverpool szakmai stábjához, először a 16 éven aluliak edzőjeként dolgozott, majd a következő évben Brendan Rodgers vezetőedző bevette az első csapat szakmai stábjába. 

A holland szakember 2018 januárjában távozott, 22 meccs erejéig a holland NEC Nijmegen csapatát irányította, de öt hónappal később visszatért Liverpoolba, miután Jürgen Klopp felajánlotta neki a menedzserasszisztensi állást, Lijnders azóta is az edzői program felügyeletéért felel. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.