Következő mérkőzések
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-válogatott egyik legjobb játékosa, a világbajnok és Nemzetek Ligája győztes Olivier Giroud a németországi Európa-bajnokság után nem játszik többet a válogatottban. Giroud néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az Egyesült Államokban játszik tovább - oda valószínűleg már csak levezetni megy.

Olivier Giroud, a francia válogatott csatára a németországi Európa-bajnokság után visszavonul a válogatottban soha többet nem akar pályára lépni. Giroud, aki a hónap elején elhagyta az AC Milant, és az amerikai Major League Soccerben szereplő Los Angeles FC-hez igazolt, 131 alkalommal lépett pályára a francia válogatottban, és kulcsszerepet játszott abban, hogy 2018-ban a francia válogatot világbajnok legyen. A 37 éves játékos 57 góljával a válogatott abszolút gólkirálya, a 2022-es világbajnokságon előzte meg Thierry Henryt.

A világbajnok Olivier Giroud utolsó világversenyére készül
Fotó: AFP

"Hogy őszinte legyek, ez lesz az utolsó világversenyem a francia válogatottal. Nyilvánvalóan nagyon fog hiányozni a nemzet csapat" - mondta Giroud a L'Equipe-nek adott, csütörtökön megjelent interjúban. 

De azt hiszem, a francia csapat alaposan megváltozik az Eb után. Helyet kell engednünk a fiataloknak. Nekem arra is figyelnem kell, hogy ne terheljem túl magam. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Mindig is mondtam, hogy abbahagyom, amikor a testem jelez. Azt hiszem, még van két jó évem, amit Amerikában töltök el. De ami a francia nemzeti csapatot illeti, azt hiszem, ez lesz a vége."

A francia válogatott legutóbb 2000-ben nyert Európa-bajnokságot. 2021-ben a kékek bombameglepetésre Svájctól kaptak ki a nyolcaddöntőben. Arra a kérdésre, hogy vannak-e céljai az Európa-bajnoksággal kapcsolatban, Giroud azt mondta: „Nem, tényleg nincsenek. 

Valójában az a vágyam, hogy a lehető legtovább jussak az Eb-n. Ha a csapattal megnyerjük az Eb-t, akkor  a Premier League-t leszámítva, amit nagyon nehéz megnyerni, azt mondhatom, hogy mindent megnyertem. Persze, sokan mondják, mekkora dolog lenne, ha 60 gólt lőnék a nemzeti csapatban, de ez már nem vezérel engem.".

A francia válogatott az Európa-bajnokságon június 17-én Ausztriával mérkőzik meg először. Ezt követően Lengyelország és Hollandia ellen lépnek pályára.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről