Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Ligában negyedik helyen végzett Fehérvár FC leigazolta Bohdan Melnyiket, aki az élvonaltól búcsúzott Kisvárdától érkezik.

A fehérvári klub a hivatalos honlapján jelentette be pénteken, hogy leigazolta Bohdan Melnyiket a Kisvárdától. Az ukrán játékos 1997. január 4-én született Volodimirben. Szülővárosában kezdett el futballozni, majd 17 évesen igazolt az FK Vorszkla Poltavába, ahol az U19-es és a második csapaton keresztül vezetett az útja az élvonalbeli első csapatig. Itt bemutatkozott az ukrán első osztályban, majd 2017-ben Kisvárdára igazolt. A 27 éves, védőként és középpályásként is bevethető ukrán játékos hét és fél éven keresztül erősítette a szabolcsi együttest, ez idő alatt klubrekordnak számító 166 NB I-es meccsen lépett pályára, összesen tíz gólt szerzett és nyolc gólpasszt osztott ki.

Bohdan Melnyik
A Kisvárda klubrekordere a Fehérvárhoz igazolt
Fotó: fehervarfc.hu

Melnyik tevékeny részese volt a Kisvárda 2021/2022-es bajnoki ezüstérmes szezonjának és első nemzetközi kupaszereplésének, 2022 nyarán négy Európa Konferencia Liga-selejtezőn lépett pályára. A 2023/2024-es szezonban 23 NB I-es bajnokin erősítette a várdaiakat, többször ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is. A jobbhátvédként és védekező középpályásként egyaránt bevethető játékos korábban pályára lépett hazája U16-os és U19-es válogatottjában is.

"Nagyon örültem a Vidi megkeresésének, sok jót hallottam a klubról és az elmúlt bő hét évben számos mérkőzést is játszottam a Fehérvár ellen. 

Nagyon motivált a lehetőség, tudom, hogy itt minden adott a sikeres szerepléshez, kiváló az infrastruktúra, remek a szurkolótábor és a város is tetszik, itt fogunk élni a feleségemmel és a kisfiunkkal. Természetesen a nemzetközi kupaszereplés lehetősége is nagyon motiváló volt számomra, ez is szerepet játszott a döntésemben.

Mindenképp fejlődni szeretnék mint játékos, és amit biztosan megígérhetek, hogy mindig nagy szívvel fogok pályára lépni és megpróbálom kihozni a maximumot magamból. Már nagyon várom, hogy a felkészülés elején találkozhassak az új csapattársaimmal!" - idézte a fehérvári klub honlapja az új szerzeményt.

A Fehérvár az utolsó fordulóban, a vendég Diósgyőrrel játszott gól nélküli döntetlennel csúszott le a bronzéremről az OTP Bank Ligában, de így is indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről