Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Német Kupa döntőjében a Bayer Leverkusen 1-0-ra győzött a másodosztályú Kaiserslautern ellen, így Xabi Alonso csapata a Bundesliga megnyerése után újabb trófeát nyert Németországban a 2023/2024-es szezonban.

Német Kupa-győztes a Leverkusen

A Bundesligát veretlenül megnyerő Bayer Leverkusen az Európa-liga döntőjében 3-0-ra kikapott az Atalantától, ezzel Xabi Alonso csapatának véget ért a szenzációs sorozata, az együttes 51 veretlenül megvívott mérkőzés után hagyta el újra vesztesen a pályát. A Német Kupa döntőjének természetesen a bajnok volt az esélyese, ugyanis az ellenfél az a Kaiserslautern volt, amely a másodosztályban csak a tabella 13. helyén végzett.

A Leverkusen kezdte jobban a meccset, a 16. percben a kapura törő Florian Wirtzet ugyan leszerelték, de a labda pont Granit Xhaka elé került, a svájci válogatott középpályás pedig azonnal lőtt, jó 22 méterről óriási bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba.

A mérkőzés aztán a szünet előtt váratlan fordulatot vett, Xabi Alonso együttese emberhátrányba került, miután második sárga lappal kiállították az elefántcsontparti Odilon Kossounou-t.

1. FC Kaiserslautern - Bayer 04 Leverkusen
A Leverkusen emberhátrányba került a szünet előtt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A második félidőben is a Leverkusennél volt többet a labda, a Bundesliga győztese okosan tartotta az eredményt és egyre közelebb állt ahhoz, hogy újabb trófeát nyerjen a szezonban. Wirtz a rendes játékidő vége előtt lezárhatta volna a meccset, ám közeli lövését nagy bravúrral védte a Kaiserslautern kapusa, Julian Krahl.

A 6 perces hosszabbításban sem esett már újabb gól, a Bayer Leverkusen a Bundesliga után a Német Kupát is megnyerte,

ezzel a 2023/2024-es szezont Németországban veretlenül zárta, hiszen egyik sorozatban sem talált legyőzőre. Xabi Alonso csapata az egész idényben csupán egy alkalommal, az El-döntőben szenvedett vereséget, a klub fennállása messze legjobb szezonján van túl.

Kapcsolódó cikkek

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről