Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Premier League 2023/2024-es szezonja rengeteg botrányos ítéletet hozott a futballpályán, és ezen a videóbíró sem segített, sőt. Egy elemzésben összegyűjtötték az összes rossz döntést, így kiderült, hogy melyik angol élvonalbeli csapatot segítették legjobban, illetve melyiket sújtották leginkább a téves játékvezetői ítéletek.

Döbbenetes videóbírós tévedések a Premier League-ben

Hosszú ideig lehetne részletesen sorolni és elemezni a Premier League 2023/2024-es szezonjában meghozott hibás döntéseket, a KMI Panel által az ESPN-hez eljuttatott hivatalos jelentés összesen 31 téves ítéletet nevezett meg. Kiderült, hogy a videóbírós tévedések a Brighton, a Nottingham Forest, valamint a Liverpool csapatát sújtották leginkább, e három klub négy-négy esetben szenvedett a rossz döntések miatt.

Szoboszlai Dominikék Tottenham elleni meccsén született a legsokkolóbb hiba, amikor a kolumbiai Luis Diaz gólját tévesen les miatt érvénytelenítették 0-0-s állás idején. 

Jürgen Klopp csapatának kapnia kellett volna egy büntetőt az Arsenal elleni rangadón Martin Ödegaard kezezése miatt, Alexis MacAllistert tévesen állították ki a Bournemouth ellen, valamint elvettek a csapattól egy gólt a Burnley otthonában játszott meccsen, Darwin Nunez "szabálytalansága" miatt.

Liverpool
A Liverpoolnak meggyűlt a baja a kedvezőtlen bírói ítéletekkel
Fotó: AFP (Photo by Paul ELLIS / AFP) 

A videóbírós bakiknak természetesen nyertesei is vannak, közülük az Aston Villa profitált a legnagyobbat ezekből, mert Unai Emery csapata megszerezte a negyedik helyet, ezzel kiharcolta a BL-indulást.

Amennyiben a hibákat kijavítanák, és a gólkülönbségek módosulnának, akkor a Villa ugyanúgy 66 ponttal zárná a PL-t, mint a Tottenham, de rosszabb gólarányának köszönhetően csak az ötödik helyre szorulna riválisa mögé, így a Spurs indulna helyette a BL-ben.

A VAR-tévedések - melyek nem minden esetben befolyásolták egy adott meccs végkimenetelét - korrigálása esetén egyébként a Liverpool pozíciója nem módosulna, Szoboszlaiék ugyanúgy 82 ponttal végeznének a harmadik helyen, továbbá a második Arsenal és a bajnok Manchester City helyzete sem változna. 

Nem ezen múlott tehát, hogy a Liverpool nem lett angol bajnok, azonban a téves ítéletek mennyisége és súlyossága miatt minden bizonnyal nagy változásokat fognak bevezetni a videóbíróval kapcsolatban a világ legerősebb focibajnokságában.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről