A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool edzője nyolc és fél év után távozott a Mersey-parti csapat éléről. Vasárnap véget ért az angol bajnokság, melyet a Manchester City sorozatban negyedszer nyert meg. Pep Guardiola csapata ezzel történelmet írt, ugyanis korábban erre a bravúrra egy csapat sem volt képes, de hiába a történelmi tett, Angliában Klopp távozása körül forgott minden. Most a Liverpool magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is elköszönt a német mestertől, aki tavaly nyáron bizalmat szavazott neki.

Megtiszteltetés volt, főnök!

 - írta a közösségi oldalán Szoboszlai, akit tavaly nyáron Jürgen Klopp kifejezett kérése miatt igazolt le a Liverpool 70 millió euróért az RB Leipzig csapatától.

Ezt a képet osztotta meg Szoboszlai Klopp távozása után 
Fotó: szoboszlaidominik@instagram 

Szoboszlainak elképesztő szezonja volt, hiszen 2705 játékpercet kapott a Liverpool csapatában, ráadásul tavaly november elejéig minden egyes játékpercet a pályán töltött. 

Jürgen Klopp 2015 októberében vette át a Liverpool irányítását, és egy szinte középszerbe süllyedt csapatot vitt vissza a csúcsra. A német szakember már az első szezonjában Európa-liga-döntőbe vezette a Liverpoolt, ezt követően viszont nyolc trófeát nyert a klubbal. A legnagyobb sikere 2019-es BL-győzelem, majd 2020-ban a harminc éve várt angol bajnoki cím megnyerése volt, de nyert klubvilágbajnokságot, FA-kupát, angol Ligakupát és angol Szuperkupát is. 

Mint ismert, a Feyenoordtól távozó holland Arne Slot váltja a távozó Kloppot a Liverpool kispadján. A német szakember vasárnap úgy döntött, kicsit besegít az új edzőnek a szurkolóknál és Arne Slot nevét skandáltatta a szurkolókkal.

A 45 éves Slot 2016-ban a Cambuurnál kezdte edzői pályafutását, 2017-ben az AZ Alkmaar másodedzője, majd 2019 nyarától vezetőedzője lett, a Feyenoord innen vásárolta ki, és került a rotterdamiak élére 2021 nyarán. Arne Slot az idén a holland élvonalban biztosan a második helyen záró együttest mostanáig 149 mérkőzésen vezette, amelyek közül 23 vereség és 29 döntetlen mellett 97-et megnyert, és amellyel tavaly holland bajnok lett, idén pedig megnyerte a Holland Kupát.

Szoboszlai Dominik teljesítményére is jó hatással lehet majd Slot érkezése, ugyanis a holland edző alatt korábban is nagyon jól fejlődtek tovább a játékosok. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!