Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan vezetősége döntött Stefano Pioli vezetőedző soásról, akit a hétvégi Salernitana elleni bajnoki után menesztenek a posztjáról.

Már a Roma elleni Európa-liga-kiesést követően felröppentek olyan pletykák, miszerint a Milan vezetősége kirúgja a szezon végén Piolit. A Calciomercato újságírója, Daniele Longo szerdán szintén azt állította, hogy a Serie A-ban idén ezüstérmet szerző milánói együttes vezetősége meghozta a döntését, és a szezon végén megválik Piolitól, aki 2022-ben bajnoki címre vezette a csapatot, vagyis az olasz szakember a hétvégi Salernitana ellen irányíthatja utoljára a Milant.

stefano pioli
Sajtóhírek szerint meneszti Piolit a Milan a szezon végén
Fotó: Twitter

Öt év után távozik a Milan edzője

Pioli 2019-ben ült le a Milan kispadjára, a 2021/22-es szezonban bajnoki címig vezette az együttest, valamint az előző idényben bejutott a BL-elődöntőbe is a milánói piros-feketékkel, az idén mutatott gyengébb teljesítményt viszont úgy tűnik megelégelte a klubvezetés. A Milan idén a Bajnokok Ligájában csoportharmadikként végzett, az Európa Ligában és az Olasz kupában is a negyeddöntőig jutott. 

Az olasz lap szerint Pioli távozásáról szóló hivatalos bejelentés még a hétvégi meccs előtt megtörténhet. Piolinak a Salernitana elleni lesz a 240. tétmeccse a Milan vezetőedzőjeként, a jelenlegi mérlege 132 győzelem, 55 döntetlen és 52 vereség. Pioli mellett Olivier Giroud és Simon Kjaer személyében két játékos már biztosan távozik a nyáron.

Egyelőre nem tudni pontosan, ki veszi át a csapatot a következő idénytől, de sajtóhírek szerint a francia Lille portugál edzője, Paulo Fonseca a legesélyesebb a posztra. Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, fabrizio Romano arról számolt be a közösségi oldalán, hogy Fonsecát érdekli a Milan ajánlata, ami állítólag két évre szól, de a szerződés tartalmaz plusz egyéves opciót. Azonban mivel Piolinak még 2025 nyaráig élő szerződése van a klubbal, így előbb kell állapodnia a vezetőségnek a szerződés felbontásáról. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!