A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközi labdarúgásszakértője szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, a spanyol nemzeti tizenegy végső győzelme viszont meglepetés lenne a pénteken (ma) kezdődő németországi Európa-bajnokságon.

"Spanyolországban a nagy többség nem ismeri a magyar válogatottat, a közelmúlt eredményeivel viszont tisztában van" - nyilatkozott az MTI-nek a vezető madridi sportnapilap, a Marca rádiójának népszerű Eb-tudósítója, aki elárulta azt is, hogy sztárok nélküli gárdaként tekintenek honfitársai a magyarra.

Szoboszlai Dominik az, akinek a nevét ismerik a spanyol szurkolók, viszont a szó legszorosabb értelmében, nagybetűs csapatnak tartják a magyar válogatottat,

 ami véleményem szerint elsősorban Marco Rossi szövetségi kapitány kézzelfogható munkájának köszönhető" - idézi az MTI a spanyol a újságírót, aki - többek között - a magyar csapat mérkőzéseit kommentálja és azokról tudósít Németországból.

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Szoboszlai Dominik nevét már Spanyolországban is ismerik, és hamarosan így lesznek az egész magyar csapattal
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Raul Fuentes, a magyar válogatott minőségéről azt mondta, hogy Marco Rossi egy rendkívül masszív, rakkolós, kőkemény, kilencven percen át zakatoló alakulatot rakott össze az elmúlt években, amely taktikailag is felveszi a versenyt a kontinens legjobbjaival.

Éppen ezért azt várom, hogy a csoportkörből továbbjutnak a magyarok

 - árulta el, viszont - az ellenfél ismerete nélkül - arról már nem akart nyilatkozni, hogy az egyeneses kieséses szakaszban, hogyan alakul majd Szoboszlai Dominikék Európa-bajnoki története.

A spanyol labdarúgó-válogatott 2022-ben, a katari világbajnokságon csalódást keltően szerepelt, már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Ezt követően Luis Enrique szövetségi kapitányt - az addig kizárólag utánpótlás válogatottakat irányító - 

Luis de la Fuente követte, akivel az elmúlt esztendőben Nemzetek Ligáját nyert a spanyol csapat.

 Raul Fuentes elmondása szerint a hazai közvélemény ismét optimista, ezért úgy engedte el a válogatottat Németországba, hogy csalódás lenne, ha nem játszana éremért.

Azt gondolom, hogy Franciaország, Anglia, Németország, Olaszország, Portugália és persze Spanyolország esélyes éremszerzésre, viszont nálam a spanyol arany meglepetés kategória lenne.

 Luis de la Fuente kapitány csapatának szerintem még kell egy kis idő, hogy csúcsra érjen, éppen ezért én a két év múlva esedékes tengerentúli világbajnokságon várok győzelmet a La Rojától" - mondta a Radio Marca tudósítója.

A magyar válogatott június 15-én (szombaton) kezdi meg szereplését Kölnben Svájc ellen, majd június 19-én a házigazda Németország következik immár Stuttgartban, míg a csoportkör zárásaként szintén Stuttgartban Skócia lesz Gulácsi Péterék ellenfele.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!