A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot szerdán Stuttgartban a német-magyar csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A város hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és európai szövetség (UEFA) a részben "erőszakos" magyar szurkolók miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be a találkozót - írja az MTI. "Ez különleges előkészületeket von maga után" - jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.

Hungary v Switzerland: Group A - UEFA EURO 2024
A Svájc elleni meccsen nem volt gond a magyar szurkolókkal
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Hesham Elsherif/NurPhoto

Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten). A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök "erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket".

A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy a 2021-es Eb-n a két csapat 2-2-vel zárult csoportmérkőzésén radikális vendégszurkolók honofób feliratokat emeltek a magasba. Szombaton, a kölni Svájc-Magyarország (3-1) meccs viszont békésen zajlott le.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!