Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Vasas FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződést bontott Desits Szilárd vezetőedzővel, a helyét pedig a korábbi 97-szeres magyar válogatott focista, Gera Zoltán veszi át a kispadon.

Kirúgták a Vasas edzőjét

Desits Szilárd 2023. április 6-án váltotta Kondás Elemért a kispadon, az NB I-ben nyolc mérkőzésen irányította a Vasast, ezeken egy győzelem, négy döntetlen és három vereség volt a mérlege, míg az NB II-ben 22 találkozón 11 győzelem, nyolc döntetlen és három vereség volt a statisztikája. Az idei szezonban a Vasas 41 megszerzett ponttal a harmadik helyen áll az NB II-ben, egy ponttal lemaradva a második feljutó helyen álló ETO FC Győr mögött. 

Gera Zoltán távozik az U21-es válogatott éléről
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gera Zoltán a Vasas új edzője

Az angyalföldi klub honlapján kiemelik, hogy keddtől Gera Zoltán látja el a vezetőedzői feladatokat, aki 2019. június 7-től az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, amelyet 35 mérkőzésen irányított. A 44 éves szakember korábban a Ferencváros és az A-válogatott szakmai stábját erősítette, Marco Rossival és Szergej Rebrovval is együtt dolgozott.

Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását

 - mondta az MLSZ honlapjának Gera Zoltán, aki hozzátette, hogy rengeteget tanult a szövetségnél eltöltött időszak során, és bízik benne, hogy ő is hozzá tudott járulni a válogatottban megfordult labdarúgók fejlődéséhez.

Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra

 - szögezte le.

Gera Zoltán először ülhet le klubcsapat kispadjára
Fotó: DPPI via AFP

Az U21-es válogatott új szakvezetőjének kilétét később jelenti be a szövetség, Gera pótlásáról a közeljövőben gondoskodik a sportigazgatóság.

Az utánpótlás-válogatott márciusban két találkozón lép pályára: előbb felkészülési mérkőzésen fogadja a Moldovát, majd Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

Gera mellé segítőként csatlakozik a szintén az U21-es válogatottól érkező Csizmadia Csaba, aki korábban Gyirmóton és Budafokon is volt vezetőedző, utóbbival 74 év után az első osztályba is feljutott.